NAŠI ODNOSI UTEMELJENI SU NA BRATSKIM VEZAMA! Vučić posle sastanka sa Keverom: Saradnja Srbije i Mađarske povećava stabilnost i bezbednost celog ovog dela Evrope


IZVOR: Republika - 09.10.2024 | 11:59


Završen još jedan važan sastanak

Foto: Instagram Buducnostsrbijeav
NAŠI ODNOSI UTEMELJENI SU NA BRATSKIM VEZAMA! Vučić posle sastanka sa Keverom: Saradnja Srbije i Mađarske povećava stabilnost i bezbednost celog ovog dela Evrope

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Narodne skupštine Mađarske Laslom Keverom nakon što se prethodno sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom.

Kako predsednik Vučić piše na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav, obavljen je odličan i prijateljski sastanak sa predsednikom Narodne skupštine Mađarske Laslom Keverom.

- Naglasio sam da se odnosi Srbije i Mađarske temelje na bratskim vezama, međusobnom poverenju i poštovanju, čime daju primer uspešne saradnje i negovanja tradicije komšijskih odnosa, što je od velikog značaja za stabilnost i prosperitet regiona. - istakao je predsednik Vučič.

On je objasnio da su razgovarali o jačanju bilateralne saradnje u različitim oblastima i istakli značaj zajedničkih projekata koji doprinose razvoju infrastrukture i unapređenju životnog standarda građana obe zemlje.

- Naglasili smo važnost parlamentarne saradnje između Srbije i Mađarske kao jedne od glavnih karika u jačanju zajedničkih interesa i koja ne samo da doprinosi razvoju naših sveukupnih odnosa, već i povećava stabilnost i bezbednost celog ovog dela Evrope. - dodao je predsednik.

 

 

- Posebno smo istakli međusobnu brigu o našim zajednicama u Srbiji i Mađarskoj, jer je njihova uloga ključna za jačanje neraskidivih veza između naše dve države, a ja sam istakao iskrenu posvećenost Srbije da nastavi još više da radi na zaštiti prava i očuvanja kulturnog identiteta Mađara u Srbiji. - zaključio je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO: