KURTI NAREDIO - NEKA GLADUJU! Prištinski monstrum upravo potpisao "SMRTNU KAZNU" za 1.500 duša!


IZVOR: Republika/M. L. - 09.10.2024 | 13:00


Đavo lično udario na invalide, decu bez roditeljskog staranja, bolesne, nemoćne i stare

Foto: TanjugAP/Schutterstock
KURTI NAREDIO - NEKA GLADUJU! Prištinski monstrum upravo potpisao "SMRTNU KAZNU" za 1.500 duša!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih instituvcija Aljbin Kurti odlukom da zatvori Centar za socijalni rad u Leposaviću i korisnike i zaposlene izbaci na ulicu želi da više od 1.500 korisnika različitih vidova socijalne pomoći ostavi na ulici, bez ikakvih primanja i pomoći, koja im je od životne važnosti.

- Posle zatvaranja Privremenih organa, ukidanja dinara, zatvaranja Pošte i Banke Poštanska štedionica, Kurti je sada udario i na najosetljivije, one koji bez redovne mesečne socijalne pomoći ne mogu da prežive, kojima je socijalna pomoć države Srbije jedino primanje, na invalide, decu bez roditeljskog staranja, bolesne, nemoćne i stare - istakao je Petković, a saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ukazao je da je Kurti rešio da svoju prljavu i antisrpsku kampanju vodi preko leđa najugroženijih Srba na AP KiM, zbog čega je doneo odluku da zatvori i Centar za socijalni rad u Leposaviću i time praktično potpisao smrtnu kaznu najugroženijim stanovnicima Leposavića, što Beograd neće dozvoliti.

Foto: Tanjug AP

Ne namerava da stane dok nas sve ne otera

Petković je ukazao je da je to pravo lice režima Kurtija, ogoljena mržnja i zatiranje svega srpskog na Kosovu i Metohiji, a da će, ako Kurti krene u realizaciju svog nauma, to dovesti do novog talasa iseljavanja Srba sa ovih prostora, posebno iz opštine Leposavić

- Zato on (Kurti) nema šta ni danas da traži u Leposaviću, i najavljuje nekakva porodilišta, jer on gde god dođe, donosi samo nesreću srpskom narodu. Srbi imaju svoja porodilišta i svoje bolnice - naglasio je Petković. 

Dodao je da je Beograd o suludom naumu Kurtija odmah obavestio i izaslanika EU za dijalog Beograda i Pritšine Miroslava Lajčaka, međunarodnu zajednicu i države članice EU, jer su svuda na svetu socijalni slučajevi zaštićene kategorije stanovništva, uživaju poseban stepen prava, samo ugroženi Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju nikakva prava i Kurti pred očima međunarodne zajednice želi da ih obespravi i zatre.

Foto: Printscreen/PinkTV

Petković odmah obavestio Lajčaka

Gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi, izabran na izborima na kojima Srbi nisu učestvovali, zatražio je 7. oktobra iseljavanje Centra za socijalni rad u Leposaviću u roku od sedam dana.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti danas je sa lažnim ministrom zdravlja privremenih institucija Arbenom Vitiom bio u Leposaviću, gde su, kako je naveo, posetili objekat koji će moći da preuređen u porodilište, preneli su mediji u Prištini.

BONUS VIDEO: