PET VUČIĆEVIH PORUKA IZ TIVTA POSTAVILO SVAKOG TAMO GDE MU JE MESTO! Srbija se nikome neće klanjati!


IZVOR: Slavica MORAVČEVIĆ - 09.10.2024 | 13:39


Vučić u Tivtu jači od svih provokacija.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
PET VUČIĆEVIH PORUKA IZ TIVTA POSTAVILO SVAKOG TAMO GDE MU JE MESTO! Srbija se nikome neće klanjati!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je juče na Samitu lidera procesa Brdo-Brioni u Tivtu. Pre polaska iz Hamburga Vučić je rekao da će političari iz Crne Gore dobiti adekvatnu reakciju. Kako je istakao, Srbija je glavna tema svih napada u Crnoj Gori. I kad ne znaju kako će da rešavaju pitanje koalicija, Srbija je za to kriva, kao i za sve ostalo.

Možete da vodite hajku protiv mene, ali istinu nećete zaustaviti

- Možete da vodite hajku protiv mene, ali istinu nećete zaustaviti. Neki misle da mogu da se iživljavaju. Evo me i u lice ću saopštiti sve što mislim o mnogima s njihove političke i medijske scene - rekao je Vučić i nakon ručka se uhvatio ukoštac s medijskim provokatorima koje je u nekoliko rečenica oduvao i postavio na svoje mesto.

Ne postoji republika Kosovo

Novinar jednog podgoričkog medija pokušao je da isprovocira predsednika Srbije pominjući republiku Kosovo, na šta je on oštro odgovorio:

- Ne postoji republika Kosovo. Ustanovili smo da ne podržavate Rezoluciju 1244 i da podržavate cepanje Srbije. Neće biti promene stava. Mi nismo u NATO, kao vi, mi smo slobodna i slobodarska zemlja. Srbija će da čuva svoju neutralnost. Zamislite da ja vama govorim o republici Gusinje ili Pljevlja. To su gradovi u Crnoj Gori, kao što je i Kosovo deo Srbije.

Foto: Printscreen/Pink

A šta je Srbija uradila protiv Crne Gore?

Nisam ni pratio izbore u Crnoj Gori

Zapitao je i šta je to Srbija uradila protiv Crne Gore.

- Jesmo li mi uzeli 14 odsto teritorije Crne Gore ili glasali za to. Mi poštujemo sve norme međunarodnog prava, a nas stalno optužuju za teritorijalne pretenzije. Nas to ne zanima. Sami ste se odvojili 2006, mi smo rekli u redu je. Vaša slobodna volja. Nismo samo očekivali da priznate nezavisnost Kosova. Sada hoćete da se okrenete budućnosti. Hoćete li to reći u sredu Ukrajincima u Dubrovniku - pitao je Vučić i dodao:

- Mi nismo bezubi. To je moj odgovor onim medijima koji vode hajku. A ovim političarima iz prošlosti, poput Mila Đukanovića, neću da se bavim, ispoštovaću molbu predsednika Jakova Milatovića.

O izborima u Crnoj Gori Vučić je rekao da nije imao pojma ni ko učestvuje i da su mu Mandić i Knežević decenijama prijatelji, ali da ni njih nije pozvao.

- A beogradski izbori su u Crnoj Gori izgledali tako što je bilo na desetine prljavština protiv SNS u crnogorskim medijima. I svaki put kad kažete da se neko upliće, u stvari vi to radite. Nas ne zanimaju lokalni izbori u Crnoj Gori, nas samo zanima da imamo poštovanje kakvo vi imate kod nas - naglasio je predsednik Srbije i istakao da je Srbija samostalna zemlja, kojoj niko ne može mejlom da diriguje kako će da glasa i za šta će da glasa.

Srbija nije džak za udaranje

- Želim da se obavestim da ću uskoro posetiti Srbe na teritoriji Crne Gore, nadam se da ćete preneti oduševljenje kao što ste se oduševili posetom Milanovića. Mi ćemo da nastavimo da gradimo dobre odnose, ali nećemo da budemo džak za udaranje u koji možete da udarate kako vam padne na pamet, a da vam niko ništa ne odgovori. Nismo nesposobni i ne bojimo se vaših laži, to je moj odgovor onima koji vode hajku protiv mene.- Nikada nećemo rušiti Crnu Goru, volećemo i poštovati njene građane, ali nikada nećemo da dozvolimo nikome da se iživljava nad nama.

Foto: Printscreen/Pink

Vučić u Tivtu jači od svih provokacija

Na pitanje o navodnim slikama srpskog oružja na svetskim ratištima predsednik je rekao da nisu sigurno videli naše oružje.

- Dakle, niste videli oružje, već municiju. Municija nije oružje. Ja mislim da ste videli granate "Slobode Čačak" ili granate većeg kalibra za tenkove i haubice. Niste videli oružje sigurno - kazao je Vučić, na šta je podgorički novinar, koji je pokušao da provocira, morao da prizna da je video samo municiju

Šaljite nam manje "škaljara" i "kavčana", neka rade tu gde su nastali, a ne u Beogradu

Odgovarajući na dalje provokacije, predsednik Srbije je rekao da nije "škaljara" i "kavčana", imali bismo 120 mrtvih manje.- Ja bih vas zamolio da manje šaljete "škaljara" i "kavčana". Neka rade u Crnoj Gori, gde su nastali, a ne u Beogradu - postavio je Vučić svakog na svoje mesto.

BONUS VIDEO: