SAZNAJEMO! Vjosa Osmani POBESNELA u Dubrovniku jer nema stavke o obaveznom uvođenju sankcija Rusiji!


IZVOR: Republika/N.M. - 09.10.2024 | 18:03


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da naša zemlja poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji

Foto: youtube.com/Kohavision - KTV
SAZNAJEMO! Vjosa Osmani POBESNELA u Dubrovniku jer nema stavke o obaveznom uvođenju sankcija Rusiji!

Predsednica lažne države Kosovo Vjosa Osmani na Samitu u Dubrovniku pobesnela je i javno pitala kako je moguće da treći put na Samitu o Ukrajini nema stavke o obaveznom uvođenju sankcija Rusiji, saznaje Republika!

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da naša zemlja poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

- Promenjen je član i podstiču se zemlje da se usklade sa merama EU. Srbija, to je ono što smo izmenili, tri-četiri stvari i to je bila jedna od stvari, Srbija poštuje svoju politiku — slobodna i slobodarska zemlja. Podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine, ali ćemo istovremeno ostati bez uvođenja sankcija Rusiji. To je naša politika - dodao je. 

Takođe, Vučić na optužbe hrvatskih novinara u Dubrovniku da Srbija sedi na "dve stolice", kaže da naša zemlja ne sedi na dve "stolice", već ima svoju, srpsku "stolicu", te da će nastaviti tako da se ponaša.

- Mi ćemo da vodimo svoju politiku, a vi vodite svoju... Nikakav problem nemamo. Žalimo li se mi vama? Molimo li za nešto? Očekujemo li nešto? Ništa od svega toga. Jedino očekujem da imamo otvoren dijalog i da razgovaramo o temama vezanim za budućnost o odnosima Srbije i Hrvatske, a nemam problem ni da razgovaramo o temama iz prošlosti. Mi vas ne pitamo koliko "stolica" vi imate, mi imamo samo jednu, svoju "stolicu" i čvrsto se držimo te srpske "stolice", a za drugu nismo ni najmanje zainteresovani - rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, Vučić je reagovao nakon što je na samitu u Dubrovniku premijer Hrvatske Andrej Plenković govorio o "agresiji na Hrvatsku".

- Plenković je govorio o "agresiji 1991.", ja sam istakao da Srbija 100% stvari vidi drugačije, ali za nas je važno da otvorimo iskreni dijalog sa Hrvatskom i bez obzira na mnoge od nas koji, možda i zbog svojih ličnih razloga, ne mogu uvek i potpuno blagonaklono na takvo popravljanje odnosa da gledaju, važno je da ih gradimo na drugačiji način i otvorimo dijalog - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja medija.

Kaže da nema ništa protiv da Hrvatska izdvaja više novca za naoružanje i da je to odluka suverene zemlje.

 

BONUS VIDEO: