VUČIĆ DANAS SA JANOM LIPAVSKIM! Sa ministrom inostranih poslova Republike Češke od 10 sati!


IZVOR: Republika - 11.10.2024 | 07:01


Nakon ovog sastanka sledi svečani doček turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana

Foto: printskrin pink tv
VUČIĆ DANAS SA JANOM LIPAVSKIM! Sa ministrom inostranih poslova Republike Češke od 10 sati!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ministrom inostranih poslova Češke Janom Lipavskim.

Sastanak će se održati u 10 časova u Palati Srbija, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nakon sastanka sa Lipavskim, u 11.00 sati biće priređena ceremonija svečanog dočeka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana ispred Palate Srbija, a zatim u 11.20 sledi sastanak predsednika Vučića i Erdogana.

U 12.05 biće održana četvrta sednica Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Turske predvođena predsednicima Vučićem i Erdoganom.

Ceremonija potpisivanja sporazuma uz prisustvo dvojice predsednika biće održana u 13 sati, a potom su u 13.10 predviđene izjave za medije predsednika Srbije i Turske.

 

 

U hotelu Hajat u 16 časova biće organizovan poslovni forum Srbija-Turska, a učestvovaće i predsednici Vučić i Erdogan.

Forum će okupiti predstavnike kompanija iz sektora saobraćaja i infrastrukture, energetike, turizma, finansija, tekstilne industrije, najavila je Privredna komora Srbije. 

Učesnicima foruma obratiće se, pored predsednika Vučića i Erdogana, predsednik PKS Marko Čadež i predsednik Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Turske Nail Olpak, a nakon plenarnog dela foruma predviđeni su bilateralni razgovori privrednika.

BONUS VIDEO: