ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I LIPAVSKOG! Češki ministar spoljnih poslova uskoro sa Brnabićevom i Vučevićem


IZVOR: Republika - 11.10.2024 | 10:32


Sastanku prisustvovali i ministri Marko Đurić i Tanja Miščević

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I LIPAVSKOG! Češki ministar spoljnih poslova uskoro sa Brnabićevom i Vučevićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s ministrom inostranih poslova Češke Janom Lipavskim. Sastanak je održan u Palati Srbija. 

Pored Vučića sastanku su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Ministar Lipavski danas će se sastati i sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem, ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem i predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić.

Nakon sastanka sa ministrom Lipavskim biće priređen svečani doček za predsednika Turske Redžapa Tajipa Erdogana, kog će dočekati Vučić.

Nakon sastanka sa Lipavskim u 11 sati biće priređena ceremonija svečanog dočeka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana ispred Palate Srbija, a zatim u 11.20 sledi sastanak predsednika Vučića i Erdogana.

U 12.05 biće održana četvrta sednica Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Turske, predvođena predsednicima Vučićem i Erdoganom.

Ceremonija potpisivanja sporazuma u prisustvu dvojice predsednika biće održana u 13 sati, a potom su u 13.10 predviđene izjave za medije predsednika Srbije i Turske.

 

 

U hotelu Hajat u 16 časova biće organizovan poslovni forum Srbija-Turska, a učestvovaće i predsednici Vučić i Erdogan.

Forum će okupiti predstavnike kompanija iz sektora saobraćaja i infrastrukture, energetike, turizma, finansija, tekstilne industrije, najavila je Privredna komora Srbije. 

Učesnicima foruma obratiće se, pored predsednika Vučića i Erdogana, predsednik PKS Marko Čadež i predsednik odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Turske Nail Olpak, a nakon plenarnog dela foruma predviđeni su bilateralni razgovori privrednika.

BONUS VIDEO: