VUČIĆ NAKON SASTANKA SA LIPAVSKIM: Zahvalio sam Češkoj na podršci evropskim integracijama Srbije


IZVOR: Republika - 11.10.2024 | 11:15


Još jedan važan sastanak za celu Srbiju

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
VUČIĆ NAKON SASTANKA SA LIPAVSKIM: Zahvalio sam Češkoj na podršci evropskim integracijama Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom inostranih poslova Republike Češke Janom Lipavskim. Pored Vučića, sastanku su prisustviovali i ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, a predsednik Vučić se oglasio tom prilikom na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

- Dobar i otvoren razgovor sa Janom Lipavskim o aktuelnim geopolitičkim i regionalnim dešavanjima, našem evropskom putu i jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Češke. - napisao je predsednik Vučić.

Predsednik je našem češkom prijatelju saopštio kakva je situacija u južnoj srpskoj pokrajini.

- Ministru sam preneo zabrinutost zbog sve težeg položaja Srba na Kosovu i Metohiji i zatražio podršku i pojačan angažman Praga, ali i drugih evropskih prestonica, u cilju zaštite bezbednosti i prava srpskog stanovništva. - objasnio je predsednik Vučić.

 

 

- Zahvalio sam Češkoj na podršci evropskim integracijama Srbije i izrazio nadu da će i ostale zemlje članice prepoznati napredak Srbije i omogućiti nam nove korake u cilju približavanja punopravnom članstvu. - dodao je.

Kako zaključuje predsednik Vučić, "naše dve zemlje i dva naroda imaju dobre odnose koje je potrebno dodatno ojačati i proširiti, posebno u oblastima privrede, trgovine i investicija."

BONUS VIDEO: