OPŠTINA PALILULA POMAŽE MLADE PAROVE I DECU: Roditeljima novorođenih beba uručeno 130 dečijih kolica i autosedišta!


IZVOR: Republika/K.B. - 11.10.2024 | 13:16


Gradska opština Palilula nastavlja akciju podele bebi kolica svim novorođenim bebama na svojoj teritoriji.

Foto: Vladimir Lalić
OPŠTINA PALILULA POMAŽE MLADE PAROVE I DECU: Roditeljima novorođenih beba uručeno 130 dečijih kolica i autosedišta!

Prilikom najnovije podele, danas je u Centru za kulturu „Vlada Divljan", uručeno 130 dečijih kolica roditeljima novorođenih beba, dok je od početka akcije podeljeno oko 9000 istih.

Deljena su i autosedišta.

Kolica i autosedišta za decu uručivala je predsednica Gradske opštine Palilula Ivana Medić, zajedno sa članovima Veća. 

- Roditelji su zaista presrećni, ovo je simboličan poklon od Opštine Palilula, koji šalje snažnu podršku populacionoj  politici Republike Srbije, a to je da se borimo protiv bele kuge. Potrebno je da na svakom mestu govorimo koliko je važno da nas ima svakoga dana više, jer sve ono što radimo u našoj zemlji u ekonomskom smislu, imaće suštinu samo ako budemo imali što više naroda, a na nama je da radimo da buduće generacije žive u stabilnoj i ekonomski jakoj Srbiji - izjavila je predsednica Medić i podvukla da samo sa decom i brigom o njima možemo da mislimo o Srbiji sa perspektivom i budućnošću.

Podsetimo, opština Palilula poklanja bebi kolica svakoj novorođenoj bebi na ovoj opštini u okviru projekta "Da rastemo zajedno". Prijavljivanje može da obavi jedan od roditelja u samoj opštini, na šalter sali i to svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

Na sajtu opštine navedno je šta vam je sve potrebno od dokumenata.