SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Saradnja sa Turskom znači stabilnost i mir na celom Balkanu! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 11.10.2024 | 20:32


Za nas je prosperitet, progres i napredak od najvećeg značaja, istakao je Vučić

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Saradnja sa Turskom znači stabilnost i mir na celom Balkanu! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je zahvalan turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na tome što je uvek izražavao dobru volju da poseti našu zemlju i da otvoreno razgovara o svim pitanjima.

- Uveren sam da će poseta predsednika Erdogana doprineti daljem razvoju i unapređenju srpsko-turskih odnosa - napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Želim da se zahvalim predsedniku Erdoganu na svim lepim rečima, rečima poštovanja, koje je uvek izgovarao o našoj zemlji, dodao je predsednik.

- Za nas je saradnja sa Turskom i više od ekonomije, za nas je saradnja sa Turkije nešto što znači stabilnost i mir na celom Balkanu, nešto što je za nas od ključnog značaja. Za nas je prosperitet, progres i napredak od najvećeg značaja. Hvala Vam na prijateljstvu, dragi predsedniče! - istakao je Vučić.

 

 

Podsetimo, Poslovni forum Srbija-Turska počeo je danas u Beogradu u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana. Forum je okupio predstavnike kompanija iz sektora saobraćaja i infrastrukture, energetike, turizma, finansija, tekstilne industrije.

Turska je, prema raspoloživim podacima Republičkog zavoda za statistiku, četvrti uvozni partner Srbije i 14. izvozni partner u prvom polugodištu 2024. U prvom polugodištu 2024. godine ukupna spoljnotrgovinska razmena u robi sa Turskom iznosila je 1.391,7 miliona evra. U posmatranom periodu izvoz je iznosio 416,9 miliona evra što predstavlja povećanje od 61,6 odsto u odnosu na isti period 2023. godine. Uvoz je dostigao iznos 974,9 miliona evra i beleži povećanje od 10,7 odsto u odnosu na isti period 2023. godine.

BONUS VIDEO: