TAČNO U 11 ČASOVA: Vučić sutra sa članom CK KP Kine Li Sijaosinom


IZVOR: Republika/ T. J. - 13.10.2024 | 11:08


Sastanak se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Foto: M.K./ATAImages
TAČNO U 11 ČASOVA: Vučić sutra sa članom CK KP Kine Li Sijaosinom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa članom Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i direktorkom Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora Li Sijaosinom.

Sastanak će biti održan u 11.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Podsetimo, Vučić je prethodno podelio na svom Instagram nalogu snimak u kom odgovara na napade koji dolaze iz Hrvatske nakon njegovog boravka u Dubrovniku i odgovorio na uvrede i laži.

- Nek sam ja četnik, a da nisam ni znao i da mi to niko u porodici nije bio, ali mi je važno da vi postujete pravo na drugačije mišljenje. Živele evropske vrednosti - napisao je lider Srbije na svom nalogu na Instagramu.

Vučić je pre nekoliko dana prisustvovao samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa koji je održan u Dubrovniku.

Reč je o trećem samitu u tom formatu, prvi je održan u avgustu 2022. u Atini, drugi u februaru ove godine u Tirani, a glavni cilj dubrovačkog sastanka je iskazati solidarnost i podršku zemalja Jugoistočne Evrope Ukrajini.

Suorganizator samita zajedno s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji je doputovao u Dubrovnik.

On je po dolasku na samit rekao da će na skupu u formatu "Ukrajina plus 12 zemalja" biti reči o primeni Formule mira, naporima za postizanje mira i zajedničkom odgovoru na bezbednosne izazove, kao i o saradnji na putu ka Evropskoj uniji i NATO.

BONUS VIDEO