JOŠ JEDNA VUČIĆEVA ISPRAVNA ODLUKA! Potez ove zemlje to i dokazao!


IZVOR: Republika/A.D. - 14.10.2024 | 13:11


Potezom koji je preuzela jedna od najperspektivnijih evropskih nacija i jedna od vojno najjačih zemalja NATO pakta, insistiranje predsednika Vučića na stabilnoj ekonomiji dodatno su dobili na značaju.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
JOŠ JEDNA VUČIĆEVA ISPRAVNA ODLUKA! Potez ove zemlje to i dokazao!

Odluka rukovodstva Republike Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da Srbija vrati svoje rezerve zlata u zemlju pokazala se kao odličan ekonomski potez, a iz Poljske je stigla i potvrda da je ta odluka bila ispravna.

Naime, kako je najavio guverner Narodne banke Poljske Adam Glapinjski, centrana banka Poljske namerava da poveća svoje rezerve na 420 tona, čime će prestići Ujedinjeno Kraljevstvo na listi zemalja sa najvišim zlatnim rezervama u svetu.

- Kada to postignemo, pridružićemo se redovima vodećih svetskih ekonomija - rekao je Glapinjski.

Potezom koji je preuzela jedna od najperspektivnijih evropskih nacija i jedna od vojno najjačih zemalja NATO pakta, insistiranje predsednika Vučića na stabilnoj ekonomiji dodatno su dobili na značaju.

Upravo je jedna od ključnih ekonomskih mera koje su predsednik i Narodna banka Srbije doneli jeste i to da se srpsko zlato mora čuvati u Srbiji, posebno u svetlu geopolitičkih previranja i ratova kaki se trenutno odigravaju širom sveta.

Prema podacima koje je u julu izneo predsednik Vučić, Srbija u zlatu ima 46,5 tona.

BONUS VIDEO