NA PROTESTU OPOZICIJE GOVORIO ČOVEK KOJI NEMA POJMA O RUDARSTVU! "Nisam učen i obučen iz te oblasti!" (VIDEO)


IZVOR: Republika - 17.10.2024 | 08:40


Protest u Loznici doživeo debakl!

Foto: printscreen
NA PROTESTU OPOZICIJE GOVORIO ČOVEK KOJI NEMA POJMA O RUDARSTVU! "Nisam učen i obučen iz te oblasti!" (VIDEO)

Jučerašnji ekološki skup u Loznici izazvao je dosta pažnje, ali i kontroverzi, nakon što se aktivista Slobodan Stanimirović iz sela Zavlaka obratio okupljenima. Stanimirović je otvoreno priznao da nema pojma o rudarstvu, što je izazvalo pometnju među prisutnima.

Iako je protest opozicije okupio oko 680 ljudi, od kojih je većina došla izvan Loznice, bilo je očigledno da mnogi nemaju adekvatno znanje o temi zbog koje su se okupili da protestvuju, tačnije o litijumu.

Ja nisam stručnjak u rudarstvu, većina vas ovde isto nije, nisam učen i obučen iz te oblasti - rekao je Slobodan Stanimirović, što je jasan pokazatelj ko dolazi na te proteste. 

 

 

Osim nedostatka stručnosti, skup je doživeo neuspeh i u pogledu podrške. Samo 260 ljudi je došlo iz Loznice, dok je 420 osoba došlo iz ostalih delova Srbije, što jasno ukazuje na nedostatak podrške opoziciji.

Postavlja se pitanje da li je ovaj skup bio iskreno ekološki motivisan ili je bio deo političkog manevra opozicije. Nedostatak stručnosti među govornicima i nedostatak lokalne podrške bude sumnju u prave motive ovog okupljanja.

Iako je važno da se građani uključe u zaštitu životne sredine, važno je da takvi skupovi budu vođeni od strane stručnjaka i da imaju jasno definisane ciljeve kako bi postigli željeni uticaj na rešavanje ekoloških problema.

BONUS VIDEO