PALMA : POLA MILIONA DOMAĆIH I STRANIH TURISTA U JAGODINI SAMO OD JANUARA DO OKTOBRA OVE GODINE NAJBOLJI SU POKAZATELJ RAZVOJA JAGODINE


IZVOR: Republika/J.B. - 17.10.2024 | 13:29


Marković je ponosno istakao da je nezaposlenost u Jagodini na najnižem nivou u istoriji

Foto: Republika
PALMA : POLA MILIONA DOMAĆIH I STRANIH TURISTA U JAGODINI SAMO OD JANUARA DO OKTOBRA OVE GODINE NAJBOLJI SU POKAZATELJ RAZVOJA JAGODINE

Danas je održana svečana sednica Skupštine grada Jagodine povodom obeležavanja 17. oktobra, Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu. Na sednici su prisustvovali rukovodstvo grada, odbornici, Prvi sekretar ambasade Ruske Federacije u Beogradu Aleksej Ivanenko, Vladika Šumadijski Jovan, predstavnici crkve, vojske, policije, tužilaštva, BIA, SUBNOR-a, privrede, javnih preduzeća, kao i dobitnici Oktobarskih nagrada.

Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, istakao je da je od januara do oktobra ove godine grad posetilo pola miliona turista. On je dodao da je Jagodina postala jedan od najposećenijih gradova u Evropi u odnosu na broj stanovnika. Marković je naglasio i doprinos grada privredi, spomenuvši posete Beču i Haniotiju, kao i industrijsku zonu koja je gotovo puna stranih fabrika, najavljujući još dve do kraja godine.

Foto: Republika

Dragan Marković Palma

Takođe, Marković je ponosno istakao da je nezaposlenost u Jagodini na najnižem nivou u istoriji, a da su građanima, uključujući i stanovnike svih 52 sela, obezbeđeni besplatni prevoz. On je dodao da je koalicija Jedinstvene Srbije i SPS-a osvojila 61,9% mesta na lokalnim izborima.

Foto: Republika

Svečana sednica Skupštine grada Jagodine

Na svečanoj sednici, Episkopu Šumadijskom Jovanu uručena je Oktobarska nagrada, a podeljeno je ukupno 45 nagrada, koje su uključivale Plaketu i novčani iznos od 50.000 dinara. Među nagrađenima su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola, zdravstveni i policijski radnici, sportisti, kulturni i humanitarni radnici, privrednici i poljoprivrednici.

Delegacije Ruske ambasade, grada Jagodine, SUBNOR-a i Srpsko-ruskog prijateljstva položile su vence na Partizanskom i Ruskom groblju, kao i na spomenik palim ratnicima u centru Jagodine.

BONUS VIDEO