SRBIJA JE NAJUSPEŠNIJA ZEMLJA REGIONA! Vučević iz Indonezije: To je prepoznato na svim meridijanima (FOTO)


IZVOR: Republika - 20.10.2024 | 09:47


Važna poruja premijera Vučevića sa "drugog kraja sveta"

Foto: Instagram/milosvucevic
SRBIJA JE NAJUSPEŠNIJA ZEMLJA REGIONA! Vučević iz Indonezije: To je prepoznato na svim meridijanima (FOTO)

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević oglasio se danas na svom profilu na Instagramu povodom ceremonije inauguracije novog predsednika Indonezije i poručio da je na svim meridijanima prepoznato da je Srbija najuspešnija zemlja našeg regiona.

- Izvanredno organizovana ceremonija inauguracije novog indonežanskog predsednika, bila je prilika da razgovaram sa brojnim svetskim liderima - naveo je Vučević u objavi.

 

 

- Srbija je najuspešnija zemlja našeg regiona i to je prepoznato na svim meridijanima - istakao je on.

U prethodnoj objavi, Vučević je zahvalio na gostoprimstvu i prijatnoj večeri novoizabranom predsedniku Republike Indonezije Prabovu Subijantu.

 

 

Podsećamo, novoizabrani predsednik Indonezije Prabovo Subjanto obezbediće stipendije za 20.000 studenata kako bi mogli da studiraju nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku u Rusiji, izjavio je danas njegov mlađi brat, istaknuti indonežanski biznismen Hašim Džohohadikusumo.

Kako navodi indonežanski časopis Tempo Hašim je naglasio da će ove stipendije biti obezbeđene u potpunosti iz javnih sredstava bez strane pomoći, prenosi RIA Novosti.

Hašim je rekao da je novoizabrani predsednik Indonezije Prabovo lično razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o slanju indonežanskih studenata u Rusku Federaciju.

- Čuo sam da je predsednik Putin pristao da obezbedi posebna mesta za indonežanske studente na studijama medicine, fizike, nuklearnog inženjerstva i dr. - objasnio je Hašim i dodao da novoizabrani predsednik planira da izgradi nuklearnu elektranu u Indoneziji.

BONUS VIDEO: