VUČIĆ RAZGOVARAO SA PUTINOM! Ovo je bila ključna tema o kojoj su razgovarali predsednici Srbije i Rusije (VIDEO)


IZVOR: Republika - 20.10.2024 | 12:00


Važan i sadržajan razgovor dvojice lidera

Foto: Tanjug/Mikhail Sinitsyn, Sputnik, Kremlin Pool, instagram.com/buducnostsrbijeav
VUČIĆ RAZGOVARAO SA PUTINOM! Ovo je bila ključna tema o kojoj su razgovarali predsednici Srbije i Rusije (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Vučić je u video-poruci na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav obavestio građane o čemu je razgovarao sa ruskim predsednikom.

- Vrlo dobar razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom - rekao je Vučić na Instagramu.

On je ispričao kako je povod razgovora sa Putinom bio obeležavanje Dana oslobođenja Beograda.

- Gotovo dve i po godine nismo razgovarali i imali smo dobar otvoren dug i sadržajan razgovor. Govorili smo o onome što je i bio povod razgobora, a to je osamdeset godina od oslobođenja Beograda i ja sam tom prilikom zahvalio predsedniku Putinu na čestitkama i ukazao na nepokolebivi slobodarski duh srpskog naroda i zahvalnost Srbije i našeg roda jedinicama Crvene armije, koje su zajedno sa srpskim jedinicama učestvoale u oslobađanju našeg grada. - istakao je Vučić 

Kako je rekao, razmenili su mišljenje o svim važnim bilateralnim pitanjima, i onim ekonomskim.

- I posebno sam se zahvalio predsedniku Putinu na tome što je preko Aleksija Milera učinio to da Rusija i ove zime obezbedi dovoljne količine gasa za Republiku Srbiju, na nivou od 6 miliona kubnih metara, plus 2 miliona, plus 3 miliona... Ovo je shema koju ste zapamtili još iz prethodnih godina, koja je za nas od izuzetnog značaja, po vrlo povoljnim cenama - naveo je Vučić.

BONUS VIDEO: