ČEDA JOVANOVIĆ U BOLNICI: Lider LDP mora hitno na operaciju! (FOTO)


IZVOR: Republika/ T. J. - 22.10.2024 | 09:26


Jovanović će biti operisan u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, gde će tim spinalnog hirurga Slaviše Zagorca obaviti zahvat.

Foto: ST/Vladimir Lukić, instagram.com/Budikraken
ČEDA JOVANOVIĆ U BOLNICI: Lider LDP mora hitno na operaciju! (FOTO)

Lider Liberalno-demokratske partije, Čedomir Jovanović, nalazi se u teškoj situaciji zbog komplikacija povrede kičme koju vuče još od 2013. godine. Njegova borba sa lumbalnim pršljenovima kičme postala je javna kada je podelio fotografiju iz bolničke postelje na svom Fejsbuk profilu. Ova povreda se iskomplikovala krajem septembra, što je dovelo do problema sa desnom nogom i situacije koja zahteva hitnu operaciju.

- Dobro jutro. Hvala za svako slovo vaše brige i divne podrške. Odustaćemo nikad, a ni tada - napisao je on.

Foto: instagram.com/Budikraken

Čedomir Jovanović u bolnici

 

Povreda četvrtog i petog pršljena kičme datira još od Jovanovićeve ekspedicije na Karakorum i čuveni planinski vrh K2 2013. godine. Iako je do sada uspevao da rešava povremena pogoršanja i probleme konzervativnim terapijama, situacija se krajem septembra drastično pogoršala, dovodeći do oduzimanja desne noge.

Iako su mu neurohirurzi sa klinike u Minhenu ponudili mogućnost odlaska na operaciju, Jovanović je odlučio da ostane u Srbiji i da se operiše pod nadzorom naših stručnjaka. On je izrazio apsolutno poverenje u sposobnost naših lekara, ističući da su i do sada uspešno rešavali teške situacije.

Nakon dijagnostike i konsultacija sa najvećim stručnjacima za neurohirurgiju, dogovorena je hitna operacija kičme kako bi se sprečilo dalje pogoršanje povrede i mogućnost paralize desne noge. Jovanović će biti operisan u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, gde će tim spinalnog hirurga Slaviše Zagorca obaviti zahvat.

Iako se suočava sa teškom situacijom, Čedomir Jovanović zahvalio se javnosti na podršci i istakao da neće odustati. 

(Informer)

BONUS VIDEO