POČEO TRILATERALNI SASTANAK U SLOVAČKOJ! Vučić sa Orbanom i Ficom o ključnim pitanjima - U 13 ČASOVA OBRAĆANJE LIDERA


IZVOR: Republika - 22.10.2024 | 11:29


Važni razgovori za sudbinu čitave Evrope

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
POČEO TRILATERALNI SASTANAK U SLOVAČKOJ! Vučić sa Orbanom i Ficom o ključnim pitanjima - U 13 ČASOVA OBRAĆANJE LIDERA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se našao sa Vikorom Orbanom i Robertom Ficom uoči Trilateralnog samita lidera Srbije, Slovačke i Mađarske u Komarnu.

- Uvek je zadovoljstvo sresti se sa dragim prijateljima Robertom Ficom i Viktorom Orbanom - napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Na trilateralnom sastanku, koji će se održati u Novoj tvrđavi u Komarnu, oni će razgovarati o zaštiti granica Evropske Unije od ilegalne migracije i jačanju regionalne saradnje, ali i o novim rešenjima i načinima za zaustavljanje ilegalne migracije u Evropu. 

 

 

Jedna od vaznijih tema biće jačanje saradnje EU sa zemljama Zapadnog Balkana, posebno sa Srbijom, kao ključnim partnerom u rešavanju migracione krize, jer ove zemlje igraju važnu ulogu u regulisanju migracionih puteva koji vode u Evropu, saopštila je kancelarija Slovačke vlade. 

.- Za Srbiju je uspostavljanje trilateralne saradnje u oblasti migracija sa prijateljskim zemljama Slovačkom i Mađarskom od velike važnosti i nadam se da će današnji susret biti samo prvi korak ka saradnji, koji će dati konkretne rezultate, kao što je imamo sa Austrijom i Mađarskom. - zaključio je predsednik Vučić.

Posle serije sastanaka, trojica lidera održaće zajedničku konferenciju za medije koja je planirana za 13 časova.

BONUS VIDEO