DRAGI ROBERTE ŽELIMO VAM DOBRO ZDRAVLJE, FORMU I DA JOŠ DUGO RADITE U INTERESU SVOJE ZEMLJE! Vučić o pokušaju ubistva Fica


IZVOR: Republika/ T. J. - 22.10.2024 | 14:23


Vučić se u Slovačkoj sastao sa Orbanom i Ficom

Foto: printscreen/pink
DRAGI ROBERTE ŽELIMO VAM DOBRO ZDRAVLJE, FORMU I DA JOŠ DUGO RADITE U INTERESU SVOJE ZEMLJE! Vučić o pokušaju ubistva Fica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u slovačkom gradu Komarnu sa premijerom Slovačke Robertom Ficom i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Za nas je 15. maj, dan pokušaj ubistva Roberta Fica bio izuzetno težak. To nije pitanje mojih ličnih odnosa sa Robertom, već kao se cela Srbija tog dana obećala. Ono što meni smeta je činjenica da se mnogi u Evropi i svetu prave da se to nije dogodilo. Zato mi sa velikom pažnjom iščekujemo rezultate istrage Slovačke države, jer smo sasvim uvereni da to nije moglo da bude samostalno delo pojedinca, već rezultat sveopšte atmosfere i opštih i koordinisanih napada na premijera Fica. Ne želeći da se ni na koji način u unutrašnje stvari u Slovačkoj, samo hoću da kažem dragi Roberte da vam želimo dobro zdravlje, formu i da još dugo radite u interesu svoje zemlje, porodice, naroda i verujem da će to biti dobro i za sve vaše prijatelje - istakao je Vučić.

Na trilateralnom sastanku, koji se održao u Novoj tvrđavi u Komarnu, oni su razgovarali o zaštiti granica Evropske Unije od ilegalne migracije i jačanju regionalne saradnje, ali i o novim rešenjima i načinima za zaustavljanje ilegalne migracije u Evropu. 

Jedna od vaznijih tema je bila jačanje saradnje EU sa zemljama Zapadnog Balkana, posebno sa Srbijom, kao ključnim partnerom u rešavanju migracione krize, jer ove zemlje igraju važnu ulogu u regulisanju migracionih puteva koji vode u Evropu, saopštila je kancelarija Slovačke vlade. 

- Za Srbiju je uspostavljanje trilateralne saradnje u oblasti migracija sa prijateljskim zemljama Slovačkom i Mađarskom od velike važnosti i nadam se da će današnji susret biti samo prvi korak ka saradnji, koji će dati konkretne rezultate, kao što je imamo sa Austrijom i Mađarskom - rekao je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO