GRČKI PREMIJER KIRIJAKOS MICOTAKIS STIGAO U BEOGRAD! Dočekao ga Marko Đurić! (FOTO)


IZVOR: Republika - 23.10.2024 | 20:02


Kirijakos Micotakis biće večeras gost Aleksandra Vučića zajedno sa Donaldom Tuskom.

Foto: Tanjug/AP
GRČKI PREMIJER KIRIJAKOS MICOTAKIS STIGAO U BEOGRAD! Dočekao ga Marko Đurić! (FOTO)

Grčki premijer Kirijakos Micotakis doputovao je večeras u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je šef srpske diplomatije Marko Đurić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće večeras Micotakisa i poljskog premijera Donalda Tuska, koji je ranije danas stigao u Beograd. POGLEDAJ GALERIJU

 

Vučić je u ponedeljak izjavio da je u septembru i oktobru do sada već razgovarao sa 71 državnikom iz celog sveta i dodao da veruje da će taj broj u narednih mesec dana porasti do 90.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN krajem septembra.

- Srdačan susret u Njujorku sa Kirjakosom Micotakisom i razmena mišljenja o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima i evropskom putu Srbije. Preneo sam premijeru Micotakisu zabrinutost zbog svakodnevnog terora sa kojim se sučavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, zahvalio na dosadašnjoj principijelnoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu Srbije i zatražio dodatnu potporu našim naporima u cilju zaštite srpskog stanovništva - istakao je tada Vučić i dodao:

- Bilateralna saradnja Srbije i Grčke je na zavidnom nivou, baš kao i bratski odnosi naša dva naroda. Nastavljamo zajednički rad na jačanju i širenju ekonomskih veza, kao i na energetskom i infrastrukturnom povezivanju.

Bonus video