VUČIĆ I TUSK SE SASTALI! Važni razgovori sa premijerom Poljske! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 24.10.2024 | 11:53


Očekuju se i njihove izjave!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić
VUČIĆ I TUSK SE SASTALI! Važni razgovori sa premijerom Poljske! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Poljske Donaldom Tuskom koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Vučić i Tusk razgovaraju "tet-a-tet", a sastanak u Palati "Srbija" počeo je oko 11.30.  POGLEDAJ GALERIJU

Uslediće plenarni sastanak delegacija Srbije i Poljske predvođenih Vučićem i Tuskom, a nakon plenarnog sastanka delegacija predviđene su izjave za medije predsednika Vučića i premijera Tuska.

Tusk je ranije danas razgovarao i sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, a održana je i plenarna sednica delegacija vlada Srbije i Poljske.

Takođe, u Privrednoj komori Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za državnu imovinu Republike Poljske biće organizovan Okrugli sto na temu potencijala saradnje dve zemlje u oblasti energetike, rudarstva i zelene transformacije.

Predsednik Vučić u sredu uveče je priredio večeru u čast premijera Tuska i premijera Grčke Kirijosa Micotakisa. Vučić je poručio da mu je velika čast što može da ugosti dvojicu premijera.

- Ovo je prilika da razmenimo mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Evropi, načinima za prevazilaženje zajedničkih izazova i mogućnostima za bolji život naših građana u zajedničkoj evropskoj kući - naveo je Vučić u objavi na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'', uz fotografiju sa Tuskom i Micotakisom.

Istakao je da je ponosan što predstavlja Srbiju, odgovornog i konstruktivnog partnera u izgradnji bolje budućnosti, ali i tradicionalno dobrog domaćina. Tusk je u sredu popodne doputovao u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je premijer Miloš Vučević. Tusk je više puta biravio u Srbiji kao predsednik Evropskog saveta.

BONUS VIDEO