"POLJSKA PARTNER OD IZUZETNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU!" Ključne poruke predsednika Vučića nakon posete Donalda Tuska! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 24.10.2024 | 13:16


Premijer Tusk pokazao je poštovanje govorom na srpskom jeziku!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
"POLJSKA PARTNER OD IZUZETNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU!" Ključne poruke predsednika Vučića nakon posete Donalda Tuska! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju medijima sa predsednikom Vlade Republike Poljske Donaldom Tuskom zahvalio se na posreti i podršci te zemlje evropskom putu Srbije.

Sinoć i jutros sam imao čast da na ozbiljan i odgovoran način razgovaram sa predsednikom poljske Vlade @donaldtusk , jednim od najvažnijih evropskih lidera.

Danas je Poljska partner od izuzetnog značaja za Srbiju, ne samo zbog našeg evropskog puta, već i zbog naših bilateralnih odnosa koji su sve bolji, a koji se najpre ogledaju u ekonomskim odnosima i razmeni, koja konstantno raste.

Zamolio sam premijera Tuska da nam pomogne da počnemo da sarađujemo i radimo u sferi inovacija i startapova, u kojima je Poljska fantastično uspešna, ali i u oblastima biotehnologija i biokampova. Mislimo da i Srbija ima da ponudi svog znanja Poljskoj, baš onoliko koliko može da dobije od Poljske.

Razgovarali smo i o svim drugim temama, kao i onome šta Srbiju čeka na evropskom putu. Zahvalan sam premijeru Poljske na tome što je želeo da čuje našu stranu po pitanju Kosova i Metohije. Naš današnji sastanak bio je fokusiran i na globalna pitanja. U tom pogledu smo sagledali nivo naše saglasnosti.

Ova poseta je velika čast i lična privilegija i nadam se da ovo nije poslednji put da tokom svog mandata premijer Tusk dođe u Srbiju
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO