RUŽIĆ NAPADA VUČIĆA SA SATOM OD 11.500 EVRA! Funkcioner SPS miljenik Šolakove televizije


IZVOR: ALEKSANDRA DIMIĆ - 25.10.2024 | 17:53


Ne vidim razlog da bude nezadovoljan jer nosi sat vrednosti nečijeg automobila, kaže Sandra Božić

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević
RUŽIĆ NAPADA VUČIĆA SA SATOM OD 11.500 EVRA! Funkcioner SPS miljenik Šolakove televizije

Branko Ružić, potpredsednik Glavnog odbora SPS i narodni poslanik, očigledno ljut što je ostao bez funkcije, brže-bolje je otrčao na Šolakovu televiziju, na kojoj je branio Dragana Đilasa i glumio ljutu opoziciju, mada mu je partija u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

- Ta priča Đilas-Šolak. Šta ono pričaju, da je Đilas ukrao 619 miliona... Pa neka ga uhapse. SPS ove godine obeležava 34 godine postojanja. Jedina smo tradicionalna partija koja i dalje opstaje i utiče na neke važne procese i Srbija je nama na prvom mestu. Uvek smo bili deo sistema i uvek smo pozivani na tim vododelnicama da pomognemo - rekao je Ružić na N1.

Sagovornici Srpskog telegrafa saglasni su da je funkcioner SPS poslednji koji bi trebalo da bude nezadovoljan.

- Za to nema razloga jer na ruci nosi skupoceni roleks vrednosti nečijeg automobila, sat od 11.500 evra. Prilično je licemerno da kao deo vlasti gostuje na televiziji koja godinama vodi najgoru hajku i poziva na ubistvo predsednika Vučića. Još mu je samo ostalo da im se priključi u napadima i otvoreno pljune po SNS kao dugogodišnjem koalicionom partneru njegove stranke i predsedniku Vučiću, iako se to lako može zaključiti iz njegovog gostovanja za N1 - kaže za naš list Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske vlade.

Jovanov: Dok je bio ministar nije tako govorio

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, kaže da je Ružićev istup "pre svega pitanje za njegovog predsednika stranke i to treba on da komentariše":

- Mogu samo da primetim ponavljanje obrasca koji je istovetan prethodnom trenutku kada se gospodin Ružić nije nalazio na mestu ministra. Tako da ovo nije prvi put da istupa na ovakav način, a primetićete da takvih nastupa nije bilo sve dok je bio ministar, što je takođe vrlo zanimljivo i dosta govori. Posebno u kontekstu njegove metafore o kičmi i zadnjici. Ali, kao što sam već rekao, time treba pre svega da se bavi njegova stranka i predsednik te stranke, pa neka se dogovore kako god misle da treba.

Dačić: Sarađujemo sa SNS, ostalo su lični stavovi

Posle gostovanja potpredsednika GO SPS Branka Ružića na tajkunskoj televizji N1 kod Danice Vučinić, oglasio je i lider te partije Ivica Dačić.

- Kao što znate, opšte je poznata politika Socijalističke partije Srbije i moja lično. Ponosni smo na sve rezultate koji su postignuti, i spremni smo na tu saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, da nastavimo i dalje u interesu Srbije. Svaki drugačiji pristup nije politika SPS-a, i može da predstavlja samo pojedinačne i lične stavove - rekao je Dačić za Informer.

Danas je u sedištu SPS održana sednice Predsedništva i Izvršnog odbora stranke gde je još jednom potvrđeno koji je stav SPS po pitanju saradnje sa SNS.

Tom prilikom Dačić je istakao da su pred Srbijom veliki izazovi i da partija treba da bude spremna da na njih odgovori sa svim svojim kadrovskim kapacitetom, idejama i spremnim odgovorima za naredni period. Predsedništvo je dalo punu podršku politici koju vodi predsednik SPS Ivica Dačić i opredeljenju za dalju saradnju sa SNS-om. Zaštita državnih i nacionalnih interesa i ekonomski prosperitet Srbije je naša zajednička politika koju su definisali dvojica lidera, Dačić i Vučić. U tom kontekstu je i analizirana politička situacija i utvrđene su smernice za naredni period.

Kalif umesto kalifa

Bakarec ocenjuje i da se možda radi o unutarstranačkom problemu kod SPS:

- Ružić bi da bude kalif umesto kalifa i to se odavno vidi. Kivan je, ja ga posmatram u parlamentu, on ćuti, ne govori, kao što i vidimo, blagoglagoljiv je i kad je bio ministar, kao poslanik ništa, ne javlja se za reč, to mu je verovatno ispod časti da bude poslanik, kivan je i zbog toga, ali biti poslanik je velika čast. Za mene je to velika čast i ja dajem sve od sebe i da govorim i da radim, a ne da pljujem druge, pogotovo ne svoje koalicione partnere.