PREDSEDNIK VUČIĆ PRIREDIO VEČERU U ČAST URSULE FON DER LAJEN: Odabrano društvo na okupu!


IZVOR: Republika - 25.10.2024 | 19:13


Predsednica Evropske komisije doputovala je danas u dvodnevnu posetu Beogradu.

Foto: STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)
PREDSEDNIK VUČIĆ PRIREDIO VEČERU U ČAST URSULE FON DER LAJEN: Odabrano društvo na okupu!

Ppredsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio večeru, koja je u toku, u čast predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, koja je danas dputovala u dvodnevnu posetu Srbiji, saznaje Tanjug iz dobro obaveštenih izvora.

Na večeri, kojoj pored Vučića i Fon der Lajen prisustvuju i članovi dve delegacije, nastavljeni su razgovori započeti ranije danas.

Predsednica Evropske komisije doputovala je danas u dvodnevnu posetu Beogradu.

Za Fon der Lajen je ispred Palate Srbija priređen svečani doček, a usledio je "tet-a-tet" sastanak predsednika Vučića i predsednice EK, posle koga je predsednik Srbije izjavio da je evropski put od ključnog značaja za napredak Srbije.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da je Srbija jedna od najnaprednijih zemalja u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i da je pokazala da može da ispuni neophodna merila, ali i da je posvećena sprovođenju reformi, posebno u oblasti vladavine prava i demokratije.

- Pokazali ste da dela prate vaše reči. U tom duhu mi radimo na otvaranju Klastera 3 -  istakla je Fon der Lajen po završetku plenarnih razgovora delegacija Republike Srbije i Evropske unije, dodajući da je naša zemlja snažno posvećena evropskoj budućnosti.

Ona je podsetila da je EU broj jedan trgovinski partner Srbije i investitor u našoj zemlji, konstatujući sve bolje ekonomske pokazatelje naše zemlje.

- Čestitam Vam, jer je Srbija prvi put dostigla investicioni rejting, što je sjajan uspeh - istakla je Fon der Lajen.

Bonus video