JOVANOV O NAJNOVIJIM ĐILASOVIM SRAMNIM IZJAVAMA: Njegov gnev osetiće svako ko se usudi da ima viđenje suprotno njegovom


IZVOR: Republika - 26.10.2024 | 13:07


Lider opozicije najstrašnije je izvređao Ursulu fon der Lajen

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/Vladimir Pori
JOVANOV O NAJNOVIJIM ĐILASOVIM SRAMNIM IZJAVAMA: Njegov gnev osetiće svako ko se usudi da ima viđenje suprotno njegovom

Milenko Jovanov poslanik u Skupštini Srbije reagovao je na nove sramne izjave Dragana Đilasa, upućene na račun Ursule fon der Lajen.

- Nakon što je pre par dana izvređao Putina, Si Đinpinga, Makrona, Šolca, Muhameda bin Zajeda, Orbana, Erdogana i Kristofera Hila, Đilas se obrušio i na Ursulu fon der Lajen.

Problem je što mu spisak postaje sve duži i što vređa ljude samo zato što su se usudili da Srbiju pohvale, posete, sa Srbijom sarađuju, ili samo imaju sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Rečju, Đilasov gnev osetiće svako ko se usudi da ima viđenje suprotno njegovom. Manji je problem što se vodećim svetskim liderima obraća kao da su zaposleni u Multikomu, ili da su deo kvazipolitičke skupine koju je okupio oko sebe, koju finansira i kojom bahato gospodari, jer sumnjam da oni kojima se obraća uopšte imaju pojma ko je on, pa Srbiji ne može da napravi štetu.

 

 

Štaviše, vrlo je dobro da i naši građani i svet razmisle o tome na šta bi ličila zemlja kojom bi upravljao karikaturalni lik, koji se tokom gledanja vesti naljuti, besno isključi televizor, pa ode da piše pisma svetskim liderima.

To sada jeste komično, ali bi vrlo brzo postalo tragično, jer se kroz istoriju svaki put baš tako završavalo kada poluge moći u svoje ruke uzmu komični likovi koji nisu u stanju da prihvate da bilo ko ima drugačije mišljenje od njihovog.

Najzad, sama činjenica da se baš niko iz njegovog okruženja ne usuđuje da mu kaže koliko je suludo ovo što radi, pokazuje da su svesni šta bi takva reakcija značila za njih i do kakvih bi posledica dovela - naveo je Jovanov u svojoj objavi.