ZOVU GA FUNKCIONER ZA ROLEKS I DŽAKUZI! Branko Ružić se dodvorava Đilasu i Šolaku, pogodite zašto?


IZVOR: B.K. - A.D. - 26.10.2024 | 17:52


Lažu da ga neko sada napada zbog gostovanja na N1, a Srpski telegraf o njemu pisao odavno

Foto: Telegraf/Nebojša Mandić, Tanjug/Jadranka Ilić, Public Foto Promo
ZOVU GA FUNKCIONER ZA ROLEKS I DŽAKUZI! Branko Ružić se dodvorava Đilasu i Šolaku, pogodite zašto?

Branko Ružić, visoki funkcioner SPS, i medijska mašinerija Dragana Šolaka udružili su se da napadnu predsednika Aleksandra Vučića i ishvale Dragana Đilasa, kog je Ružić svojski branio od nečega što je rekao sam lider SSP (da je u privatnom biznisu prihodovao 619 miliona evra u vreme dok je bio na vlasti).

To je, svakako, njihovo pravo, ali Ružić je, da bi svoj zadatak što uspešnije obavio, namerno "zaboravio" da pomene da su to Đilasove reči, pripisujući ih odrednicom "kažu" nekom neimenovanom.

A u međuvremenu, svi Šolakovi mediji počeli su od Branka Ružića da prave žrtvu, objavljujući da se kao, eto, sada našao na meti, kako kažu, režimskih tabloida i slične besmislice.

PODSEĆANJE

E, pa čisto da vas podsetimo. Srpski telegraf je, primera radi, o Ružiću i te kako pisao i pre bilo kakvih njegovih izjava u kojima napada vlast, a brani Đilasa. Recimo, 12. aprila prošle godine, kada smo se bavili njegovim skupocenim roleksom s kojim je paradirao. Pa onda 12. avgusta ove godine, pišući o tome da je dao 20.000 evra da bi letovao, zajedno s gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, na superluksuznoj destinaciji. Nemojte, dakle, lagati da neko sada zbog gostovanja na N1 napada Ružića. Novinari ste, proguglajte malo, ako već ništa drugo ne znate, pa će vam se sve samo kasti.

BROJKE

11.500 evra vrednost roleksa koji je nosio kao ministar

134.000 dinara mu tada bila plata

20.000 evra cena letovanja na Peloponezu, na kom je bio u avgustu s još jednim funkcionerom

Ali da se vratimo mi na Ružića i najnoviji slučaj. Očigledna je njegova želja da se dodvori dvojici Dragana (Šolak i Đilas). Možda to dodvoravanje treba da mu obezbedi neki novi sat i neku novu VIP destinaciju za sledeće letovanje. Nije ni važno. Ostaje samo otužno i licemerno to da potpredsednik partije na vlasti napada tu istu vlast. Šta će mu reći partijske kolege, videćemo, međutim, za njega je očigledno bitnije šta će mu reći neki drugi, pošto su se pojavile informacije o njegovim viđanjima s pojedinim stranim diplomatama u podrumima beogradskih kafića.

To neka objašnjava drugima, a narodu Srbije neka kaže otkud mu ideja (i novac) da u avgustu, dok je deo opozicije divljao na protestima u nameri da blokira Srbiju, a režim tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija pojačavao iz dana u dan provokacije u južnoj srpskoj pokrajini, da se odmara u vili s pet zvezdica na Peloponezu (kompleks "W Costa Navarino"), gde desetodnevni smeštaj, i to samo s doručkom, u pomenutom periodu košta najmanje oko 1.060.000 dinara ili 9.000 evra. I to tek za dve osobe. Uz prevoz i isti takav smeštaj i za decu, a s ostalim troškovima kao što su ručak i večera, kao i nezaobilazne aktivnosti koje nudi ovaj kompleks, od spa-centra do široke lepeze vodenih sportova, cena raste do basnoslovnih 20.000 evra ili oko 2,3 miliona dinara.

Vučić: Ne kažem ja 619 miliona, to je rekao Đilas

Komentarišući izjave Branka Ružića na televiziji N1, predsednik Aleksandar Vučić juče je rekao da je to pomalo tužno.

- Ima jedna interesantna stvar. On kaže, u želji da im se dodvori, uvek je imao tu potrebu, neću previše stvari da iznesem, on izrekne da "kažu Đilas ima 619 miliona". Ne kažu niti kažem ja, to kaže Đilas, on je to pisao u izveštaju. A kaže da sam ja sistem. E, taj Vučić je stvorio taj sistem, koji vi nikada nećete stvoriti. A mi smo slabi i jadni, na nam je potrebna Ružićeva pamet. Sve će to biti uređeno rekonstrukcijama Vlade - istakao je šef države.

TV EMISIJA

Idemo još malo unazad, u april 2023, kada smo Ružića nazvali ministrom prosvete i luksuza. On je tada, tokom gostovanja u jednoj TV emisiji, pokazao na ruci skupoceni sat roleks, čija je cena oko 11.500 dolara. Zvanično, njegova mesečna primanja tada su bila 134.000 dinara.

Što bi se reklo, pametnom dosta...

BONUS VIDEO: