Đurđev: Ponoš je kućni ljubimac NATO-a, a Vučević istinski partner Rusije!


IZVOR: Republika - 28.10.2024 | 10:45


Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev oštro prokomentarisao najnovije sramne izjave Zdravka Ponoša

Foto: Profimedia/printskrin/Tanjug Strahinja Aćimović Tara Radovanović
Đurđev: Ponoš je kućni ljubimac NATO-a, a Vučević istinski partner Rusije!

- Srpski premijer Miloš Vučević imao je ozbiljan i sadržajan sastanak sa ruskim ministrom ekonomije Maksimom Rešetnjikovim, gde su dogovorene mnoge konkretne i pozitivne stvari za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Rusije. Zdravko Ponoš, koji je bio NATO kućni ljubimac i Tadićeva ikebana, ne može da razume da postoje ljudi poput Vučevića koji nisu statiste pri fotografisanju ni privezak bilo kome. Iz Ponoša, kao i mnogo puta do sada, progovara autoprojekcija - izjavio je predsednik Srpske lige i poslanik Aleksandar Đurđev.

On smatra da je Vučević pokazao hrabrost jer nije ustuknuo pred pritiscima da se nađe sa ruskim ministrom, te je platio časnu cenu neviđanja sa fon der Lajenovom za to.

- Ponoš je, sa druge strane, navikao na servilan odnos prema zapadnjacima bez trunke dostojanstva i integriteta. Vučević se već pre toga video sa šeficom Evropske komisije i opet će, a Ponoš nikada neće znati kakav je osećaj da ti se otvaraju sva vrata na koja pokucaš, od Vašingtona, preko Brisela, do Moskve i Pekinga. Taj osećaj znaju samo predsednik Vučić i premijer Vučević - podvukao je Đurđev. Predsednik Srpske lige uveren je da će već sledeći izbori pokazati da su Ponoš i njemu slični politički pluskvamperfekat. ,,Njihova jedina politika je šibicarenje i dobacivanje u kafanskom stilu. Nema tu ni ideje ni vizije. Zato će i dalje sve ići po onoj narodnoj - psi laju, karavani prolaze. Srbiju neće i ne mogu zaustaviti" - zaključio je Đurđev.

BONUS VIDEO