Ðurić: Sramota da 20 dana nema osude međunarodne zajednice


IZVOR: Tanjug, Republika - 04.12.2018 | 13:10


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da je velika sramota što već 20 dana iz onog dela međunarodne zajednice, koja je, kako kaže, stvarala lažnu državu Kosovo, nema dovoljno pritiska na Prištinu povodom uvođenja carina na robu iz Srbije.

Foto: Tanjug

Marko Đurić

- Nikada nisam video Albance koji bez nečije, barem prećutne, saglasnosti preduzimaju ovakve mere. Oni uvek traže makar prećutnu saglasnost, makar i to da im iz neke od ključnih prestonica koja je podržala nezavisnost Kosova kažu ''zažmurićemo na jedno oko - rekao je Ðurić na televiziji Pink.

Ponovio je još jednom da Priština ne deluje sama, i da "u ovom njihovom ludilu i te kako ima sistema".

Svi oni koji podržavaju to što radi Priština, zapravo podržavaju destabilizaciju regiona, podržavaju davljenje i pritisak protiv opstanka Srba na Kosovu i Metohiji, i zato je izuzetno važna diplomatska akcija koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, a to je da se na svim adresama u svetu zna istina o tome šta se dešava u Srbiji, ocenio je Ðurić.


- Naše je da alarmiramo naše saveznike i prijatelje. Ne sprema se ništa dobro našem narodu na KiM ako se sa ovim nastavi - dodaje Ðurić.

Osnovni cilj prištinskih taksi je, smatra, "slamanje srpskog bića" na Kosovu i Metohiji i da se onemogući njegov opstanak.

- Nemoj niko da ima dilemu šta je cilj i namera Prištine i zbog čega oni ovo rade. Oni ovo urade isključivo zbog toga da bi udavili srpski narod na Kosovu i Metohiju i onemogućili mu opstanak - izjavio je Ðurić.

Srpski narod se, kako kaže, već dve nedelje na KiM na miran, dostojanstven, odlučan i nepokolebljiv način bori protiv diskriminatorskih taksi Prištine.