Novi plan ministarke saobraćaja: Zorana povišicama smiruje sindikalce!


IZVOR: Ivana ŽIGIĆ - 24.01.2020 | 06:58


Predstavnici sindikata "Infrastrukture železnice", koje danima potresa afera nakon hapšenja direktora te firme Miroljub Jevtića zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasi brze pruge, nakon pretnje štrajkom sastali su se juče sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović.

Foto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

Kako saznaje Srpski telegraf, izrevoltirani jer su godinama u zapećku, a firmom rukovodi kadar koji postavlja ministarka lično, oni su od Mihajlovićeve zahtevali da se uredi poslovanje, ali i povećanje zarada.

- Godinama je "Infrastruktura" potpuno skrajnuta, a najteže je po pitanju zarada. Pre šest godina su nam plate umanjene 10 odsto, pa nam je nedavno to vraćeno, ali smo i dalje na nivou plata od pre šest godina. Pritom, za više od 40 odsto je smanjen broj zaposlenih - ispričao je za naš list dobro obavešten izvor.

Kako kaže, ministarka im je obećala da će njihov zahtev biti prihvaćen, a u narednim danima znaće se konačan ishod.

24 sata dali sindikalci rok ministarki da zakaže sastanak s njima, što je Mihajlovićeva ispoštovala

S druge strane, iz ministarstva na ovu temu juče nismo dobili nikakav komentar.

Foto: Srpski telegraf

CRNO NA BELO Dopis sindikata Zorani Mihajlović

Podsetimo, u sredu je čak devet predstavnika sindikata "Železnice" potpisalo zahtev ministarki Mihajlović za hitan sastanak, te zapretilo štrajkom ukoliko on ne bude održan u naredna 24 časa. Ministarka je očito rešila da ne talasa, te ih je ekspresno odmah sutradan pre podne primila.

Podsetimo, cela afera je nastala kada je Jevtić uhvaćen u primanju mita, a potom u prvom iskazu policiji to i priznao. Dodao je i da je veći deo tog prljavo stečenog novca davao upravo ministarki Mihajlović, odnosno njenom suprugu Vladimiru Atanackoviću. Međutim, on je taj iskaz pred tužiocem totalno promenio i negirao krivicu, očigledno pod pritiskom koji je doživeo u međuvremenu.

Inače, Mihajlovićeva je u međuvremenu na Jevtićevo mesto kao vršioca dužnosti pokušala da progura Zorana Puzovića ili Đorđa Prokića iako su oni u "Železnicama" veoma blisko sarađivali sa direktorom koji je sada u pritvoru i teško je posumnjati da nisu bili upućeni u radnje za koje se sumnjiči.