(FOTO, VIDEO) PALMA OBIŠAO DESETAK JAGODINSKIH SELA: Razgovarao sa meštanima i volontirao!


IZVOR: Republika - 21.04.2020 | 09:25


Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obišao je motorom zajedno sa načelnikom Pomoravskog okruga Goranom Milosavljevićem desetak jagodinskih sela.

Foto: Grad Jagodina

Palma sa meštanima

Marković je razgovarao sa meštanima, koji ga iz prve nisu prepoznali, jer je nosio kacigu i bio obučen po propisima i saobraćajnim i onim vezanim za ponašanje tokom vanrednog stanja, a nakon toga su se oduševili kada su videli ko im je došao pred kapiju.

- Građani na teritoriji Jagodine, i u gradu i u selima, poštuju mere koje su propisali nadležni državni organi. Vrlo je malo ljudi u seoskim dvorištima, uglavnom su svi ili na njivama ili na poslu. Mogu da konstatujem da su jagodinci veoma disciplinovani i hvala im na tome. Jagodinska lokalna samouprava je uvek sa svojim građanima i svi njeni resursi su, kao i uvek, na raspolaganju građanima. Do sada su volonteri obišli oko 4000 domaćinstava, kojima je pomoć potrebna i delili pomoć. Zahvaljujući donatorima podelili smo i 3300 uskršnjih paketa i nastavljamo da delimo pomoć dok traje vanredno stanje - rekao je Marković.

Foto: Grad Jagodina

Palma u obilasku

PALMA VOLONTER

Tokom obilaska sela na teritoriji grada Jagodine predsednik Skupštine grada Jagodine je i volontirao. Marković je pitao meštane da li im je nešto potrebno, a jedan od njih koji ima više od 65 godina je zamolio, ako može da mu se dostave cigarete, jer mu je pri kraju zaliha i nije mogao da izlazi da kupi, što je Marković lično učino i kupio i doneo cigarete. Ovaj obilazak došao je tokom uskršnjih praznika, pa je Dragan Marković Palma sa svojim sugrađanima razmenjivao i uskršnja jaja.

- Sledeće praznike i sledeći Uskrs da budemo svi na broju i da naredne praznike čekaju cele porodice zajedno - poručio je Palma.