POSLEDICA JEZIVE NESREĆE: Hiljade Nišlija traže smenu načelnika saobraćajne policije - Vulin danas ima sastanak sa njim


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 11.01.2021 | 08:42


Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Aleksandar Vulin danas putuje u Niš gde će u Policijskoj upravi Niš imati sastanak u vezi sa zahtevom hiljada građana koji danima protestuju i između ostalog traže da se smeni načelnik saobraćajne policije u Nišu u vezi sa teškom saobraćajnom nesrećom koja se dogodila 4. januara u Bulevaru Medijana.

Foto: printscreen/TVPink

Vulin je sinoć potvrdio da je angažman čelnika saobraćajne policije u Nišu pod znakom pitanja.

- Zakazan je sastanak u PU Niš i sa mnom će biti direktor policije. Razgovaraćemo šta je urađeno i da li je bilo propusta, kako se i šta desilo i šta da radimo. Građani imaju pravo da pozivaju na odgovornost, a ja sam tu da sagledam situaciju. Statistika je dobra stvar i ona kaže da je 500 ljudi stradalo u protekloj godini, što je bolje nego prethodnih godina, ali oko 300 stradalih bi po nekim proračunima trebalo da bude godišnje prema broju stanovnika u Srbiji - rekao je ministar Vulin u emisiji Hit tvit gde je odgovorio i na prozivke da je 5. jauara u Niš stigao da bi pomogao Nemanji S. koji je desetak sati ranije, službenim audijem svoje majke usmrtio dvanaestogodišnjeg Andreja P. i Dejana Ilića(48). 

- Treba li meni opravdanje za dolazak u Policijsku upravu Niš. To je smešno, a mene je u svom tvitu u taj kontekst dovela nesretnica Marinika Tepić. Bahati vozač je istog sekunda uhapšen i šta je trebalo više - pitao se Vulin ističući da je policija reagovala profesionalno.

- Policija je apsolutno dobro uradila svoj posao - zaključio je on.