FRUŠKA WALK & WINE 2024 - OSETITE ČAR FRUŠKE GORE: Zavirite u vinsku avanturu


IZVOR: Republika - 07.06.2024 | 09:00


Inspirativna šetnja kroz fruškogorske vinograde kreće sa Ribarskog trga u Irigu, a ture se organizuju na svakih sat vremena, počev od 12 časova.

Foto: Luka Šarac
FRUŠKA WALK & WINE 2024 - OSETITE ČAR FRUŠKE GORE: Zavirite u vinsku avanturu

Fruška Gora, jedan od najvećih nacionalnih parkova u Srbiji, predstavlja oazu prirode na samo pola sata vožnje od Novog Sada, odnosno sat i po od Beograda. Ovaj nacionalni park, omiljeno izletište stanovnika okolnih mesta, pruža beg od gradske vreve i uzavrelog asfalta. Fruška Gora se prostire duž obale Dunava i svojom raznolikom florom i faunom svedoči o vremenu kada je bila ostrvo u Panonskom moru.

U nedelju, 9. juna, ljubitelji vina će imati priliku da se upuste u jedinstvenu avanturu kroz fruškogorske vinograde na događaju pod nazivom "Fruška Walk & Wine 2024" koji će se održati u Irigu. Ovaj događaj nudi mnogo više od obične šetnje – predstavlja harmoniju prirode, vina, gastronomije i neispričanih priča o tradiciji vina na ovim prostorima.

Na kružnoj pešačkoj ruti dugačkoj 7,6 km, posetioci će imati priliku da uživaju u vrhunskim fruškogorskim vinima na šest degustacionih punktova, dok će istovremeno moći da uživaju u lokalnim specijalitetima. Inspirativna šetnja kroz fruškogorske vinograde kreće sa Ribarskog trga u Irigu, a ture se organizuju na svakih sat vremena, počev od 12 časova.

Posetioci će na startu biti dočekani na Welcome desk-u gde će preuzeti startni paket koji uključuje čašu za degustaciju vina, torbicu, 6 vaučera za degustaciju vina, mapu rute, osveženje i poklon suvenir. Planirane šetnje će biti organizovane u grupama od maksimalno 70 posetilaca sa vodičem. POGLEDAJ GALERIJU


Fruška Walk & Wine 2024 pruža priliku da se zaroni u čarobni svet fruškogorskih vinograda i da se doživi nezaboravno iskustvo upoznavanja sa tradicijom vina na ovim prostorima. Ova manifestacija definitivno nudi nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje vina.