RADOVI, SPORTSKE MANIFESTACIJE, OBUSTAVA SAOBRAĆAJA... Evo kakvo je stanje na putevima, preporučuje se oprez!


IZVOR: Republika - 08.06.2024 | 12:12


Informacijeo radovima koje su dobijene od JP Putevi Srbije

Foto: Tanjug/J. PAP
RADOVI, SPORTSKE MANIFESTACIJE, OBUSTAVA SAOBRAĆAJA... Evo kakvo je stanje na putevima, preporučuje se oprez!

Danas će uslovi za vožnju biti povoljni, što će omogućiti lakše i sigurnije putovanje tokom ovog prvog dana vikenda. Ipak, uprkos povoljnim vremenskim prilikama, preporučuje se vožnja sa punom opreznošću. Letnja sezona polako počinje, pa se očekuje veće prisustvo vozila na frekventnijim putevima, što zahteva dodatnu pažnju.

Evo informacija o radovima koje su dobijene od JP Putevi Srbije:

Na autoputu E-70, na deonici petlja Dobanovci - granični prelaz Batrovci, u oba smera, u toku svetlog dela dana izvode se radovi na redovnom održavanju. Za saobraćaj je zatvorena preticajna traka u dužini od 5 km, a saobraćaj se odvija voznom trakom. Takođe, do sredine juna produžava se izmena saobraćaja na deonici Zmajevo - Rumenka, u naseljenom mestu Stepanovićevo, zbog potrebe izgradnje trase brze pruge Novi Sad – Kelebija.

Danas od 8 do 15 časova, zbog asfalterskih radova, na snazi će biti obustava saobraćaja na deonici Tutin – Bregovi. Alternativni putni pravac je Tutin – Pazarište - Novi Pazar – Ribariće – Mehov krš.

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Podsećamo i na obustavu saobraćaja na magistralnom putu Rožaje- Špiljani u periodu od 10 do 18 časova. Takođe, obustava saobraćaja je na snazi na magistralnom putu Požega - Kosjerić u dva termina od 9,30 do 12 i 13 do 15,30 časova, kao i na mostu na istom putu u Kosjeriću.

Takođe, radovi se vrše na magistralnom putu između Zlatibora i Borove glave kod mesta Dobroselica.

Danas od 10 do 19 časova, kao i sutra 9. juna u periodu od 9 do 18 časova, zbog održavanja sportske manifestacije - Međunarodna brdska trka „Nagrada Zlatibor 2024“, na snazi će biti obustava saobraćaja na deonici Rzav – Ribnica, u dužini od 3,16 kilometara. Tokom održavanja manifestacije, saobraćaj će se odvijati alternativnim putnim pravcem kroz mesto Šajnovci, uz prisustvo saobraćajne policije.

Prema poslednjim podacima UGP, nema zadržavanja vozila na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, ali se podseća da postepeno ulazimo u sezonu putovanja, te da zadržavanja mogu biti promenljiva.

BONUS VIDEO: