BIZARNO! ZATVORIO VENTIL NA ŠAHTI, PA OSTAVIO SVE BEZ VODE! Dve škole, ambulanta, vrtić i vatrogasna stanica "žrtve" ovog zlodela


IZVOR: Republika - 22.06.2024 | 10:11


Ovim činom bez vode je ostalo preko 700 domaćinstava

Foto: Rina
BIZARNO! ZATVORIO VENTIL NA ŠAHTI, PA OSTAVIO SVE BEZ VODE! Dve škole, ambulanta, vrtić i vatrogasna stanica "žrtve" ovog zlodela

Na vodosistemu u Brodarevu došlo je do havarije kada je za sada nepoznato lice u šahti na Ravče Polju samoinicijativno zatvorilo ventil ka Brodarevu i odvalilo šahtni prsten.

- Ovim činom bez vode je ostalo preko 700 domaćinstava, dve škole, ambulanta, vatrogasna stanica, dečiji vrtić kao i veliki broj komercijalnih prostora i na taj način dodatno ugrozilo kompletan sistem vodosnabdevanja u Brodarevu, potvrđeno je za RINU u nadležnom komunalnom preduzeću.

Radnici JKP Lim su nakon prijave do kasno u noć obilazili mrežu ne bi li pronašli eventualni kvar da bi tek jutros detektovali da je zatvoren gore pomenuti ventil.

- Jkp Lim apeluje na sve građane da se prema javnoj imovini ponašaju savesno i odgovorno i da svaki naredni sličan potez može prouzrokovati dalekosežne posledice. Pozivamo građane na saradnju a sve u cilju obostrane koristi, kažu u JKP Lim. Oni dodaju da očekuju od državnih organa da će pronaći odgovorno lice ili lica, privesti ih pravdi i adekvatno kazniti.