NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Ako krećete na letovanje, OVI granični prelazi su krcati vozilima, čeka se satima! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 15.07.2024 | 07:39


Spremite se na zadržavanja!

Foto: Printscreen/AMSS kamere
NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Ako krećete na letovanje, OVI granični prelazi su krcati vozilima, čeka se satima! (FOTO)

Ako u ovom trenutku krećete na letovanje, pripremite se na kolone i čekanje. U ovom trenutku su velike gužve na prelazu Preševo, u smeru ka Severnoj Makedoniji, kao i na prelazu Gradina, u smeru ka Bugarskoj. 

Foto: Printscreen/AMSS kamere

Granični prelaz Preševo ka Severnoj Makedoniji

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5:15 sati, putnička vozila se na graničnom prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 90 minuta, na Gradini 50, a na graničnom prelazu Gostun 20 minuta.

Foto: Printscreen/AMSS kamere

Granični prelaz Gradina ulaz u Srbiju

Teretna vozila se na graničnim prelazima Batrovci i Šid, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 120 minuta, na Horgošu 90, a na Kelebiji 60 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). 

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Nastavljaju se letnje vrućine i vožnja po vreleom asfaltu, pa su učestaliji i kvarovi na vozilu od kojih je pregrevanje motora ili pucanje pneumatika možda najučestalije. Za nama je vikend koji je prošao u znaku usporene vožnje na mestima gde je zbog saobraćajnih nezgoda bilo vanrednih zastoja, a slično je bilo i na deonicama gde je zbog radova saobraćaj bio usporen, a čekalo se i na frekventnim graničnim prelazima - saopštio je AMSS.

Radno vreme manjih graničnih prelaza:

  • GP Bajmok od 12.7. do 8. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 24,00 časova.
  • GP Bački Vinogradi od dana 05.07.2024. godine do 1. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 22,00 časova
  • GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da će granični prelaz Horgoš 2, biti otvoren i radi će od 05 do 23 č.
  • Ostali manji GP rade uobičajno 07,00 do 19,00 časova (GP Rabe, Đala i GP Rastina)

BONUS VIDEO