ZADRŽAVANJE NA SVIM GRANIČNIM PRELAZIMA! Naoružajte se danas strpljenjem


IZVOR: Republika/J.B. - 01.08.2024 | 06:52


Evo kakvo je stanje na našim granicama

Foto: TANJUG/A. ĆIRIĆ
ZADRŽAVANJE NA SVIM GRANIČNIM PRELAZIMA! Naoružajte se danas strpljenjem

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila jutros čekaju oko 40 minuta na izlazu iz Srbije, na prelazu Preševo, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Isto toliko se čeka i na ulazu u Srbiju, na prelazu Gradina, dok se na drumskom prelazu Šid, na ulazu, čeka 30 minuta.

Zadržavanje za teretna vozila je 60 minuta na Batrovcima i Gradini, na izlazu iz Srbije dok je na Horgošu, na izlazu, četiri sata.

- Pred vozačima je još jedan pravi letnji dan sa visokim dnevnim temperaturama, zbog čega savetujemo prilikom duzih putovanja češće i duže pauze od vožnje.Početak avgusta obeležiće i pojačan saobraćaj koji će u narednim danima biti još intenzivniji zbog tranzita i smene turista što na najfrekventnijim prelazima donosi sve duža zadržavanja sada i na ulaznim i na izlaznim terminalima - sopštio je AMSS.

Radno vreme manjih graničnih prelaza:

  • GP Bajmok od 12.7. do 8. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 24,00 č.
  • GP Bački Vinogradi od dana 05.07.2024. do 1. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 22,00 č
  • GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da će granični prelaz Horgoš 2, biti otvoren i radi će od 05 do 23 č.
  • Ostali manji GP rade uobičajno 07,00 do 19,00 č (GP Rabe, Đala i GP Rastina). 

Na GP Bačka Palanka, normalizovan je saobraćaj za PMV, kao i za TMV ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu.

BONUS VIDEO