PANIKA U PANČEVU! Misteriozni pepeo padao sa neba! (FOTO)


IZVOR: Republika - 22.09.2024 | 20:00


Vetar iz pravca Omoljice i Bavaništa naneo je garež do samog grada

Foto: Facebook/Zdravo Pančevo
PANIKA U PANČEVU! Misteriozni pepeo padao sa neba! (FOTO)

Građani Pančeva uspaničili su se večeras zbog pepela nepoznatog porekla koji je padao po njima, automobilima i ulicama. Ipak, niko u tom trenutku nije osetio miris paljevine, te nije bilo poznato odakle pepeo dolazi.

"Večeras po gradu leti i pada garež u većoj količini, pa nas je nekoliko sugrađana pitalo šta se dešava i da li je negde u okolini izbio požar", stoji u objavi Fejsbuk stranice "Zdravo Pančevo".

Kako su pojasnili, portparol policijske uprave Pančevo, Željko Grujić, objasnio im je da je ipak bila reč o požaru.

 

 

"Požar se desio u ataru između Omoljice i Bavaništa. Gorelo je oko 40 hektara trave i strnjike i jedan manji deo obradive površine pod kukuruzom. Požar je ugasila vatrogasna jedinica Pančevo. Nema povređenih lica", rekao je Grujić za Zdravo Pančevo.

"Padalo je veličine dlana"

Vetar je iz pravca Omoljice i Bavaništa naneo garež do samog grada.

Grujić ističe da više nema opasnosti i apeluje na građane da ne pale vatru u zonama niskog rastinja i njiva, jer je jedna varnica dovoljna za požar velikih razmera.

Mnogi Pančevci odahnuli su kada su saznali o čemu je reč, s obzirom na to da su ih veliki komadi pepela prilično zabrinuli.

"Da padalo je veličine dlana i manje,duže vreme nekih sat i trideset... Bila sam zabrinuta", napisala je jedna Pančevka.

Kako se vidi na objavljenim fotografijama, pepeo se zadržao i po automobilima.

BONUS VIDEO: