KAO DA JE JUL, A NE KRAJ SEPTEMBRA: Haos na granici sa Crnom Gorom!


IZVOR: Republika/ T. J. - 29.09.2024 | 17:57


Formirane su kilometarske kolone.

Foto: Rina
KAO DA JE JUL, A NE KRAJ SEPTEMBRA: Haos na granici sa Crnom Gorom!

Poslednji vikend septembra doneo je velike probleme vozačima koji su pokušavali da pređu granicu između Srbije i Crne Gore. Na graničnom prelazu Dobrakovo kod Bijelog Polja formirane su kilometarske kolone vozila, a situacija je bila takva da je veća gužva bila na izlazu nego na ulazu u Crnu Goru.

- Ovo je katastrofa, kao da je 29. jul, a ne 29. septembar. Niko nam ništa ne govori, zašto se ovoliko čeka. Mi smo u koloni skoro dva sata i nema naznake da ćemo uskoro krenuti. Potpuni je kolaps - kaže Miloš Marković iz Beograda.

Marković je takođe čuo od drugih vozača u koloni da bi mogući razlog za veliku gužvu mogli biti lokalni izbori koji se održavaju u Podgorici i Kotoru. Pretpostavka je da su državljani Crne Gore koji žive u Srbiji krenuli da iskoriste svoje biračko pravo, što je moglo doprineti povećanju saobraćaja na graničnom prelazu. Međutim, zvaničnih informacija o uzroku kolapsa još uvek nema.

Kada se nađeš u saobraćajnoj gužvi, može biti frustrirajuće, ali postoje neki koraci koje možeš preduzeti da olakšaš situaciju:

Ostanite smireni: Panika i nervoza neće pomoći situaciji. Ostanite smireni kako biste mogli jasnije razmišljati.

Ostanite informisani: Koristite navigacione aplikacije poput Google Maps-a ili Waze-a kako biste dobili informacije o saobraćaju i mogućim alternativnim rutama.

Tražite alternativne rute: Ako ste zaglavljeni u gužvi na glavnoj putanji, pokušajte pronaći sporedne puteve ili alternativne rute koje vas mogu odvesti do vašeg odredišta brže.

Podesite svoje planove: Ako shvatite da ćete biti kasni zbog gužve, obavestite ljude ili organizacije s kojima imate zakazane susrete ili obaveze.

Održavajte razmak: Čak i u gužvi, važno je održavati bezbednosni razmak između vozila kako biste izbegli nezgode ako se situacija iznenada promeni.

Podesite se na zabavu ili obrazovanje: Ako ste zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi i ne možete ništa da učinite, iskoristite tu priliku da slušate audioknjige, podcaste, muziku ili da se informišete o nečemu što vas zanima putem interneta.

Budite strpljivi: Na kraju, budite strpljivi. Saobraćajne gužve su deo urbanih života, iako mogu biti frustrirajuće, one su obično privremene.

(24sedam)

BONUS VIDEO