HITNO UPOZORENJE ZA VOZAČE ZBOG KIŠE: Ovoliko se čeka na granicama!


IZVOR: Republika/ T. J. - 29.09.2024 | 18:32


Na putevima kroz useke i klisure postoji opasnost od odrona

Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/bs
HITNO UPOZORENJE ZA VOZAČE ZBOG KIŠE: Ovoliko se čeka na granicama!

Jači udari vetra na mostovima, nadvožnjacima i prevojima utiču na zanošenje vozila, posebno kamiona i autobusa, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na putevima kroz useke i klisure postoji opasnost od odrona, pa treba voziti sporije i sa većim odstojanjem između vozila. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 17:15 časova, putnička vozila se na Gradini, na ulazu u zemlju i na izlazu iz zemlje, zadržavaju 20 minuta.

Teretna vozila na Kelebiji i Batrovcima, na izlazu iz zemlje, čekaju četiri, a na GP Šid dva sata. Na Bogojevu i Gradini teretna vozila se zadržavaju 60 minuta.

Poslednji vikend septembra doneo je velike probleme vozačima koji su pokušavali da pređu granicu između Srbije i Crne Gore. Na graničnom prelazu Dobrakovo kod Bijelog Polja formirane su kilometarske kolone vozila, a situacija je bila takva da je veća gužva bila na izlazu nego na ulazu u Crnu Goru.

- Ovo je katastrofa, kao da je 29. jul, a ne 29. septembar. Niko nam ništa ne govori, zašto se ovoliko čeka. Mi smo u koloni skoro dva sata i nema naznake da ćemo uskoro krenuti. Potpuni je kolaps - kaže Miloš Marković iz Beograda.

Marković je takođe čuo od drugih vozača u koloni da bi mogući razlog za veliku gužvu mogli biti lokalni izbori koji se održavaju u Podgorici i Kotoru. Pretpostavka je da su državljani Crne Gore koji žive u Srbiji krenuli da iskoriste svoje biračko pravo, što je moglo doprineti povećanju saobraćaja na graničnom prelazu. Međutim, zvaničnih informacija o uzroku kolapsa još uvek nema.

BONUS VIDEO