NA BATROVCIMA SE ČEKA 8 SATI! Evo kakvo je stanje na srpskim granicama ovog jutra!


IZVOR: Republika/J.B. - 04.10.2024 | 06:14


Gužva na teretnim terminalima!

Foto: Tanjug
NA BATROVCIMA SE ČEKA 8 SATI! Evo kakvo je stanje na srpskim granicama ovog jutra!

Početak vikenda doneće veći broj vozila i na putevima van gradova, pa je potrebno voziti opreznije, posebno na mestima gde se obavljaju radovi, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5:15 sati, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se osam sati, a na graničnom prelazu Sremska Rača tri sata. 

Na graničnom prelazu Šid teretna vozila čekaju dva sata. 

Uslovi vožnje u kojima je zaustavni put uvek duži, a vidljivost slabija dodatno opterećuju vozače, zato danas krenite ranije, isplanirajte više vremena, vozite na odstojanju i budite strpljivi. Na putevima kroz useke prisutni su odroni, a oštećenja na putu se ne primećuju jer su popunjena vodom. Pred nama je vikend što će doneti veći broj vozila i na putevima van gradova, zato vozite opreznije, a posebno na mestima gde se obavljaju radovi - upozoravaju iz AMSS.

Radno vreme manjih graničnih prelaza:

  • GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da granični prelaz Horgoš 2, radi od 05,00 do 23,00 č.
  • Ostali manji GP rade uobičajno 07,00 do 19,00 č (GP Rabe, Đala i GP Rastina).
  • Napomena: Na GP Bačka Palanka, normalizovan je saobraćaj za PMV, kao i za TMV ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu. 

BONUS VIDEO