KILOMETARSKE KOLONE NA OVOM GRANIČNOM PRELAZU! Poptuni pakao za vozače - čeka se i do 5 sati!


IZVOR: Republika/J.B. - 17.10.2024 | 06:24


Teretnjaci stoje i na ostalim prelazima!

Foto: Tanjug
KILOMETARSKE KOLONE NA OVOM GRANIČNOM PRELAZU! Poptuni pakao za vozače - čeka se i do 5 sati!

Teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz zemlje čekaju pet sati, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema informacijama Uprave granične policije od 5 .15 časova, zadržavanja za teretnjake na izlazu iz Srbije ima i na Kelebiji i Šidu, po četiri sata, Sremskoj Rači, tri sata i na Bogojevu, sat vremena.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

- Vozače očekuju dobri uslovi za vožnju. Temperature u najtoplijem delu dana do 20 stepeni, a saobraćaj koji je van gradova umerenog inteziteta odvija se bez vanrednih zastoja i prekida. I pored povoljnih vremenskih uslova budite pažljiviji vozite opreznije, pripazite na pešake, a posebno na ulicama oko škola - savetuju iz AMSS.

  • Radno vreme manjih graničnih prelaza:

GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da granični prelaz Horgoš 2, radi od 05,00 do 23,00 č.

Ostali manji GP rade uobičajno 07,00 do 19,00 č (GP Rabe, Đala i GP Rastina). Napomena:

Na GP Bačka Palanka, normalizovan je saobraćaj za PMV, kao i za TMV ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu.

Od 8. 4. 2024. na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog oštećenja mosta preko reke Drine „Karakaj“ na državnom putu I B reda broj 26, u zoni graničnog prelaza Mali Zvornik, pri čemu se sabraćaj za navedena vozila alternativno odvijati preko graničnog prelaza u Ljuboviji.

BONUS VIDEO0