NA SREMSKOJ RAČI TERETNJACI ČEKAJU 6 SATI! Pakao na srpskim granicama, spremite se na višesatna čekanja!


IZVOR: Republika/J.B. - 24.10.2024 | 06:14


Na još dva prelaza kritično!

Foto: Tanjug/AP
NA SREMSKOJ RAČI TERETNJACI ČEKAJU 6 SATI! Pakao na srpskim granicama, spremite se na višesatna čekanja!

Na graničnom prelazu Batrovci teretna motorna vozila za izlaz iz zemlje čekaju tri sata, dok se na Šidu zadržavaju pet sati, a na Sremskoj Rači šest, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije RS dobijenim u 05.15 časova, nema dužih zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama takođe nema zadržavanja vozila.

Nastavlja se suvo i toplo vreme, pa je unutar gradova prisutan veći broj biciklista i motociklista, što zahteva dodatnu uzajamnu toleranciju. Posebno se apeluje na vozače da obrate pažnju u blizini škola i smanje brzinu. Van gradova, prohodnost puteva je dobra, ali je na mnogim deonicama brzina prilagođena radovima na putu. Intenzitet saobraćaja je umeren, savetuju iz AMSS.

Radno vreme manjih graničnih prelaza, poput Horgoša II, dogovoreno je da bude od 05.00 do 23.00 časa, dok prelazi Rabe, Đala i Rastina rade od 07.00 do 19.00 časova. Na graničnom prelazu Bačka Palanka normalizovan je saobraćaj za putnička i teretna motorna vozila do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi zabrana zbog oštećenja mosta na Dunavu.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 5 tona i dalje važi na mostu preko reke Drine kod Mali Zvornika, a alternativni prelaz je Ljubovija.

BONUS VIDEO