PAKAO ZA TERETNJAKE NA BATROVCIMA! Višesatna čekanja!


IZVOR: Republika/J.B. - 26.10.2024 | 06:57


Magla smanjuje vidljivost, preporučuje se oprez!

Foto: Tanjug/AP
PAKAO ZA TERETNJAKE NA BATROVCIMA! Višesatna čekanja!

Saobraćaj u Srbiji odvija se umerenim intenzitetom i tokom dana očekuje se da će se odvijati po uglavnom suvim kolovozima.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je da će magla u jutarnjim časovima smanjivati vidljivost, posebno po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije, što zahteva dodatnu pažnju vozača.

Prema informacijama Uprave granične policije Republike Srbije dobijenim u 05.20 časova, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema zadržavanja, dok se na teretnom terminalu graničnog prelaza Batrovci čeka oko 180 minuta za izlazak iz zemlje. Na ostalim prelazima, nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Na naplatnim stanicama širom Srbije, prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja vozila, pa vozači mogu očekivati nesmetano kretanje.

  • Radno vreme manjih graničnih prelaza

Granični prelaz Horgoš II radi od 05:00 do 23:00 časa, u skladu sa dogovorom sa mađarskim graničnim organima. Ostali manji granični prelazi, poput Rabe, Đale i Rastine, rade prema uobičajenom radnom vremenu od 07:00 do 19:00 časova.

  • Stanje na graničnom prelazu Bačka Palanka

Na graničnom prelazu Bačka Palanka normalizovan je saobraćaj za putnička motorna vozila (PMV) i teretna motorna vozila (TMV) do ukupne mase od 3,5 tone. Ipak, za autobuse je još uvek na snazi obustava saobraćaja zbog oštećenja mosta na Dunavu, koje je uticalo na bezbednost prelaza.

  • Zabrane saobraćaja zbog oštećenja mostova

Od 8. aprila 2024. godine, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona na mostu preko reke Drine kod graničnog prelaza Mali Zvornik, na državnom putu I B reda broj 26. Ova zabrana uvedena je zbog oštećenja mosta, a za teška vozila obezbeđena je alternativna ruta preko graničnog prelaza u Ljuboviji.

Uprava granične policije i nadležne institucije apeluju na vozače da prate aktuelne informacije o stanju na putevima i graničnim prelazima i prilagode vožnju uslovima na putu, naročito u jutarnjim časovima kada magla može otežati vidljivost.

BONUS VIDEO