DIREKTOR KOSOVSKE BOLNICE: Nadamo se predsedniku, ali razumećemo ako ne dođe!


IZVOR: Tanjug - 06.09.2018 | 17:54


Direktor Kliničko-blničkog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović izjavio je večeras da poruka predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema šta da traži na Gazivodama predstavljaju jasnu pretnju i provokaciju, te da će narod na KiM razumeti ako predsednik Vučić otkaže posetu našoj južnoj pokrajini.

Foto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ

Milan Ivanović

Ivanović je za Tanjug rekao da se Srbi na KiM nadaju da će do posete predsednika Vučića ipak doći, ali će, kako je istakao za Tanjug, razumeti i ako se to ne dogodi.

Veselji je, kaže Ivanović, opravdao mišljenje koje o njemu vlada. 

- Ovo je jasna pretnja i provokcija koja pokušava da spreči posetu predsednika Vučića i da destabilizuje situaciju na KiM - rekao je Ivanović za Tanjug.

On je naveo da poruka Veseljija ne ide u pravcu kompromisa i da Veselji ne govori iz svoje glave, već da prima instrukcije od svojih mentora sa Zapada.

On je rekao da predsednik Vučić ima najveći legitimitet kao nijedan političar pre njega.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Vučić

Njegova strategija je, kaže, sasvim jasna - jačanje naših institucija i bolji život ljudi. 

- Vučić zna da se situacija pogoršava i da ima i namera da se severni deo okupira i osvoji. Ako se situacija pogoršava, normalno je i logično da je treba rešiti odmah, a ne čekati da bude još gore - smatra on. 

On je izrazio očekivanje da će se kosovske vlasti urazumiti i da će biti realizovana poseta predsednika Vučića.

- Pokušavaju da nas zaplaše. Predsednik ovde mora da bude, on je naš predsednik, a mi imamo pravo i obavezu da se zajedno borimo i da zaštitimo našeg predsednik, kao i on nas - poručio je Ivanović.