"ANGELINA, KOJA NOSI IME ANĐEOSKO, SAD JE U RUKAMA BOŽJIM"! Kako se sudbina surovo poigrala sa DESETOM ŽRTVOM dečaka ubice u "Ribnikaru"!?


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 21.10.2023 | 20:00


Anđelko Aćimović, otac nesrećne devojčice, u januaru podneo zahtev da njegova ćerka pređe u drugo odeljenje, ali odgovor nije dobio.

Foto: ST/D.KADIĆ
"ANGELINA, KOJA NOSI IME ANĐEOSKO, SAD JE U RUKAMA BOŽJIM"! Kako se sudbina surovo poigrala sa DESETOM ŽRTVOM dečaka ubice u "Ribnikaru"!?

Sudbina se surova poigrala s Angelinom Aćimović (13), desetom žrtvom pomahnitalog monstruma Koste Kecmanovića. Naime, da je zahtev njenog oca da bude prebačena u drugo odeljenje uvažen, nesrećna devojčica bi danas možda bila živa.

Kako je na suđenju roditeljima ubice Vladimiru i Miljani Kecmanović rekao Ognjen Božović, zastupnik porodica pobijene dece, Angelina je želela da napusti odeljenje u koje je išla s Kostom i pređe u drugo. Odgovor nikad nije stigao.

POTRESNA ČITULJA

- Tražimo da sud od škole traži odgovor kako je Kosta Kecmanović bez ikakve posebne papirologije urgentno prebačen u VII-2, a da, nasuprot tome, Anđelku Aćimoviću, ocu ubijene Angeline Aćimović, nisu ni odgovorili na zahtev iz januara ove godine u kome je tražio da se ona prebaci u VII-2. Niko mu nije ni odgovorio, a kamoli udovoljio zahtevu - rekao je Božović.

Kosta prebačen preko veze?

Advokat Božović tvrdi da su Kostu Kecmanovića, bez posebne papirologije i procedure, njegovi roditelji prebacili u odeljenje VII-2 po završetku šestog razreda. U bilingvalno odeljenje za izuzetne učenike, koji kompletnu nastavu prate većim delom na francuskom jeziku, Kostu su roditelji prebacili čak iz druge smene i o tome bi trebalo da postoji dokumentacija jer se to radilo na lični zahtev.

- To je učinjeno preko veze. Takođe, predlažem i da sud traži da škola dostavi izveštaj sa svim izostancima Koste s časova u sedmom razredu zbog sumnje da su mu roditelji pružili loše vaspitanje i davali rđave primere jer sumnja da su mu pravdali izostanke, koji nisu bili opravdani - rekao je Božović.

Podsetimo, devojčica je teško ranjena u krvavom piru 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Hitno je prebačena na kliniku u Tiršovoj, gde su lekari 12 dana vodili natčovečansku borbu da joj spasu život, ali je sve bilo uzalud. Preminula je 15. maja.

- Ginče, jedinstveni i neponovljivi cvete naš, imali smo ogromnu privilegiju da živimo s tobom, za tebe i zbog tebe. Kako nadomestiti ogromnu prazninu izazvanu tvojim odlaskom u lepše, pravednije, uređenije i bezbednije mesto za život. Tvoja misija na ovom svetu, u kome je nezamislivo živeti bez tebe, bila je ispunjena besprekorno. Sa zadivljujućom lakoćom si umela da izazoveš osmeh na licu svakog od nas - glasila je potresna čitulja koju je dala porodica devojčice.

U BOŽJEM NARUČJU

Opelo na groblju Lešće je služio patrijarh Porfirije.

"Kad neka blizu ptica proleti, ti se tad, mama, mene seti..."

Mala Angelina počiva na Lešću između školskog čuvara Dragana Vlahovića i druga Andrije Čikića, a na spomeniku su potresni stihovi:

- Mama, ne plači, videćeš me često u snu, pokušaj da zaspiš, za tebe uvek biću tu. Tata, ne brini, ja društvo imam, mnogo nas je ovde sada, znam da me tražiš u mojoj sobi, znam, nestala je i poslednja nada. Sanjaćete me, ja ću uvek biti tu. Možda na nebu i ja ću sniti, ja ću vas sniti i naše dane, ja lečim vaše, a vi moje rane. Kad neka blizu ptica proleti, ti se tad, mama, mene seti. Tebi će mahati njena krila, najveća ljubav tvoja sam bila.

- Angelina Aćimović, koja nosi ime anđeosko, otišla je u naručje božje. Siguran sam da, i pored neopisive tuge, odlazak iz ovoga sveta nije poslednja reč. Ona i njeni drugovi i drugarice usmrćeni su zlom koje nema ni ime ni prezime. Smrt je najveći i najsnažniji podsetnik da smo jedni drugima potrebni. Molimo se za Angelinu i njene drugove i drugarice i za svu nevino stradalu decu na ovom svetu. Dragi roditelji, neka vam Gospod da putokaz da se molimo za vašu ćerku i da devojčici da svoje carstvo nebesko - rekao je u potresnom govoru na sahrani devojčice patrijarh Porfirije, dok je jedan od rođaka kroz suze poručio:

Vučićeva sveća za sve ubijene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 25. maja, zajedno s porodicom Aćimović, odao poštu stradaloj deci.

- U Hramu, zajedno s porodicom Aćimović, upalio sam sveću za svu decu ubijenu u školi "Vladislav Ribnikar" i njihovu ćerku Angelinu. Ubijena deca su s anđelima, a naše je da se pobrinemo da zločinci dobiju zasluženu kaznu - napisao je Vučić na Instagramu.

- Znamo da si sada s tvojim drugarima u božjem naručju i da pevate najlepšu simfoniju i da nema reči utehe za tvoju porodicu, kojoj je bol veliki kao vulkan. Hvala lekarima Tiršove sto su nam dali da 12 dana milujemo tvoje nepomično telo. Znamo da si otišla na nebo još 3. maja.

Vratila se iz Francuske na nišan ubici

Tragični splet okolnosti odveo je u smrt i devojčicu Adrianu Dukić, državljanku Francuske koja se prošle godine doselila u Srbiju s ocem, majkom, bratom i sestrom. Ova porodica je godinama živela u inostranstvu, deca su tamo pohađala školu, ali su onda odlučili da se vrate, između ostalog, jer su smatrali da je Srbija bezbednije mesto za odrastanje.

- Odlučili su se za "Vladislav Ribnikar" jer je to škola u kojoj se uči francuski, a nastava za pojedine predmete, poput matematike i likovnog, održava se na ovom jeziku, koji je Adriana odlično govorila. Stoga joj je bilo lakše da se uklopi - ispričali su prijatelji porodice.
Oni ističu da se radi o finoj porodici i da je devojčica bila izuzetno mirno dete:
- Ko bi se vraćao da je znao šta će da se dogodi?


Bonus video.