RUSI SPALILI UNUKA ESKOBARA! RATOVAO ZA UKRAJINU KOD KURSKA! Najamnici ginu kao muve, a sada je pala glava KRUPNE ZVERKE!


IZVOR: Igor KOZARSKI - 07.10.2024 | 21:23


Rodrigo Eskobar Gavirija raznet zapaljivom bombom posle samo tri dana na frontu

Foto: Tanjug/AP Mikhail Metzel, Profimedia
RUSI SPALILI UNUKA ESKOBARA! RATOVAO ZA UKRAJINU KOD KURSKA! Najamnici ginu kao muve, a sada je pala glava KRUPNE ZVERKE!

Unuk narko-barona Pabla Eskobara (puno ime Pablo Emilio Eskobar Gavirija) poginuo je kao ukrajinski najamnik u ruskoj Kurskoj oblasti.

Rodrigo Eskobar Gavirija (37) proveo je na frontu samo tri dana pre nego što ga je s nekoliko drugih vojnika ubila zapaljiva avio-bomba od pola tone.

OD ILONA MASKA TRAŽE 100 MILIONA DOLARA

U julu 2019. Roberto Eskobar počeo je da prodaje baklju na gas napravljenu tako da izgleda kao bacač plamena.

On je potom tužio kompaniju "Boring" i njenog vlasnika Ilona Maska, koji poseduje i "Teslu", "Spejseks" i Tviter.

U tužbi se navodi da je promotivni bacač plamena kompanije "Boring" zasnovan na dizajnu Eskobara, koji je o tome govorio jednom od Maskovih inženjera.

Roberto Eskobar nudio je Masku da mu plati 100 miliona dolara u gotovini ili u akcijama "Tesle", ili da mu da mesto izvršnog direktora "Tesle".

KRENUO IZ ARGENTINE

Zaraćene strane vrbuju pse rata i podatke o poginulima prikupljaju iz čitulja objavljenih na internetu i novinama širom sveta. Vest o smrti Rodriga Eskobara Gavirije objavio je kolumbijski El tiempo, dok su ukrajinski izvori to demantovali.

Ova vest zbunila je i Moskvu. Ruski TV Carigrad navodi da se u vojnim krugovima samo nagađa šta je Rodriga Eskobara Gaviriju navelo da ratuje za Ukrajinu.

Rodrigo Eskobar Gavirija nije stigao ni da ispali metak na frontu

- Mladi Eskobar verovatno nije imao problema s novcem, pa se pretpostavlja da je prihvatio nacističku ideologiju u Južnoj Americi. Većina Eskobara je u Argentini, koja je posle Drugog svetskog rata postala druga domovina za poražene Nemce. Njihovi potomci još pričaju bajke o herojskoj prošlosti Hitlerove Nemačke. Ipak, Eskobarov unuk verovatno nije ni stigao da puca na ruske vojnike - navodi TV Carigrad, čiji je vlasnik Konstantin Malofejev blizak Kremlju, pa i samom Vladimiru Putinu.

Foto: Tanjug/AP

Pablo Eskobar,  bio je kolumbijski narkobos i krijumčar. U istoriji je zapamćen kao najmoćniji i najbogatiji kriminalac. Na vrhuncu moći 1989. nalazio se na sedmom mestu Forbsove liste najbogatijih na svetu sa procenjenom imovinom od 25 milijardi dolara.

 

Putinu rođendanske čestitke s fronta i iz Kijeva

Čitav dan ruski zvaničnici i jedinice s fronta utrkivali su se ko će usrdnije da čestita 72. rođendan Vladimiru Putinu.

Na video-snimcima oni su isticali zašto veruju da je zaslužan za Rusiju i zaklinjali se na odanost.

Čak je neko u Kijevu lepio plakate s natpisom "doći će Putin i uvesti red". Vladimir Putin došao je na vlast kad mu je bilo 47 godina.

Kako se navodi, poginuli najamnik po direktnoj liniji je unuk brata narko-barona Roberta de Jezusa Eskobara Gavirije zvanog El Osito (Meda), koji je bio suosnivač Medeljinskog narko-kartela.

Foto: Printscreen

Rodrigo Eskobar Gavirija, ubijen je tokom borbi u Kurskoj oblasti u Rusiji

 

Zaradili na Trampu za 10 sati

Vašington post je 2016. pisao da je Roberto Eskobar preko direktora njegove kompanije Olafa Gustafsona, uoči američkih predsedničkih izbora, pomogao Donaldu Trampu da stekne pratioce, što je dovelo do naglog porasta njegovog prisustva na društvenim mrežama.

A tri godine kasnije Gustafson je pokrenuo akciju prikupljanja 50 miliona dolara da bi finansirao pokušaj smene Donalda Trampa koji su u Kongresu pokrenule demokrate.

U roku od 12 sati prikupljeno je 10 miliona dolara, nakon čega je internet-stranica uklonjena i ne zna se šta je bilo s novcem.

Učestvovao je u čuvenom bratovljevom bekstvu, kad je narko-baron spalio dva miliona dolara da ogreje porodicu, ali se odvojio.

Predao se vlastima nakon što je policija opkolila i ubila Pabla Eskobara u Medeljinu 1993. U zatvoru je Roberto izgubio jedno oko i sluh kad je eksplodirala koverta s pismom koju mu je poslao Los Pepes, grupa narko-dilera koje je progonio Pablo Eskobar.

Foto: Printscreen

Unuk Pabla Eskobara tek što je stigao na ratište, odmah je poginuo

 

Latino veterani rizikuju zbog malih penzija

Najamnika iz Kolumbije i drugih država Latinske Amerike ima dosta u ukrajinskoj vojsci.

Tako su Rusi prošle sedmice isterali iz sela Makejevke bataljon od 350 Kolumbijaca i Peruanaca, posle čega su svuda osvanule čitulje najamnika.

Kolumbija ima najveću vojsku u Južnoj Americi i nakon decenija borbe protiv pobunjenika i oružanih formacija narko-kartela ostalo je mnogo veterana s borbenim iskustvom.

Međutim, vojnici primaju male penzije, pa se često prijavljuju u strane vojske da bi izdržavali porodice. U Ukrajini zarađuju najmanje 750 evra mesečno, što je za njih značajna suma.

Oni mnogo ginu, a dosta ih je i u zarobljeništvu kod Rusa, koji objavljuju fotografije iz njihovih telefona.

Nedavno su u Venecueli pritvorena dva kolumbijska vojnika koja su se borila na strani Ukrajine. Oni su izručeni Rusiji, gde im preti kazna do 15 godina zatvora.

UCENILI I NETFLIKS

Roberto je pušten na slobodu 2006. i napisao knjigu u kojoj je opisao kako su pacovi i voda uništili milijarde dolara u skladištu.

On je 2016. tražio milijardu dolara od Netfliksa jer je koristio delove njegove knjige u seriji "Narkos".

BROJKA

350 Kolumbijaca i Peruanaca pobeglo iz Makejevke

Naredne godine Karlos Munjoz Portal, koji je za Netfliks tražio lokacije za snimanje, ubijen je u svom automobilu u Meksiku.

Roberto Eskobar je negirao da je umešan u to i predložio da angažuje plaćene ubice da čuvaju zaposlene Netfliksa.

Ova kompanija i Roberto nagodili su se nekoliko meseci kasnije, a iznos je ostao tajna za javnost.

Strah u Kijevu: Umesto nas, naseliće Afrikance

Vladimir Panioto, direktor Međunarodnog instituta sociologije u Kijevu, izjavio je da bi posle rata moglo da počne naseljavanje Afrikanaca i Avganistanaca da bi se sprečila demografska katastrofa.

- Za adaptaciju migranata biće potrebno mnogo resursa, ali je to jedan od ključnih zahteva EU za prijem Ukrajine u evropsku porodicu. Međutim, došljaci neće uskoro postati Ukrajinci, a kod nas ih ne vole previše - rekao je Panioto.

Od 35 miliona stanovnika, pod kontrolom Kijeva je ostalo manje od 23, od čega su 11 miliona penzioneri. Ostali su izbegli u EU i Rusiju ili su na teritoriji koju je okupirala Moskva. U Ukrajini umire tri puta više ljudi nego što se rađa dece.