EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE U JULU: Ovome se niko nije nadao!


IZVOR: Republika/A.K.G. - 28.06.2024 | 16:39


Osigurajte svoju imovinu i poljoprivredna dobra od elementarnih nepogoda

Foto: shutterstock
EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE U JULU: Ovome se niko nije nadao!

Meteorolog Ivan Ristić objavio je danas na svom profilu kakvo nas vreme očekuje narednog meseca.

Kako je objasnio, biće ovo veoma topao jul, sa povremenim vremenskim nepogodama.

- Konačno za danas IRIE meteorološki model ne prognozira nepogode, šansa za grad do 30-40%, samo sporadične pljuskove kiše praćene grmljavinom, piše meteorolog Ivan Ristić u novoj prognozi vremena za Srbiju.

Sreda i četvrtak su bili puni izazova jak vetar puno kiše nije bilo lako. Za vikend kratkotrajna stabilizacija vremena, puno sunca a malo oblaka, jača afrički anticiklon i sa njim dolaze tropske temperature koje će u nedelju dostići ponegde 36C.

Foto: Printscreen/Facebook/Ivan Ristić

 

 

U ponedeljak, 1. jula veći deo dana pretežno sunčano veoma toplo sa tropskim temperaturama izmedju 31C-36C. Krajem dana i u toku noći na utorak uticaj hladnog fronta sa severozapada koji će usloviti naoblačenje a ubrzo zatim pljuskove kiše sa grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature.

Usled sudara vrele Afrike i svežeg Atlantika na liniji fronta mogu se razviti nepogode, zato u ponedeljak pratite upozorenja RHMZ-a.

Zatim od utorka 2. jula pa do petka 5. jula osetno svežije, najviša temperatura od 23C-28C, nestabilno ponovo dosta kiše bićemo opet u suficitu sa padavinama prema dugoročnom ECMWF modelu.

Osigurajte svoju imovinu i poljoprivredna dobra od elementarnih nepogoda i očistite odvode vode da ne bi plivali u njoj - zaključuje Ristić.

BONUS VIDEO