OLUJA SAMO ŠTO NIJE POČELA! RHMZ izdao hitno upozorenje! PRVI NA UDARU BIĆE OVI DELOVI ZEMLJE!


IZVOR: Republika - 01.07.2024 | 19:27


Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova, sa područja Hrvatske i severnih delova BiH, u zapadnoj visinskoj struji premešta se ka Bačkoj i Sremu, navodi RHMZ.

Foto: Shutterstock
OLUJA SAMO ŠTO NIJE POČELA! RHMZ izdao hitno upozorenje! PRVI NA UDARU BIĆE OVI DELOVI ZEMLJE!

Oko 19.30 jak grmljavinski sistem iz Slavonije ući će preko Dunava na teritoriju Srbije, a prva na udaru naći će se Bačka. Dakle, pred sam kraj dana Bačku će iz Slavonije zahvatiti snažan grmljavinski sistem sa lokalno obilnim pljuskovima i grmljavinom, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Biće moguće i oluje. Sistem će se potom premeštati dalje ka istoku, odnosno ka Banatu.

U ostalim predelima Srbije i u Beogradu i dalje će biti vedro i veoma toplo vreme, a pogoršanje se očekuje kasnije tokom večeri i tokom noći.

I RHMZ je izdao hitno upozorenje:

- Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova, sa područja Hrvatske i severnih delova BiH, u zapadnoj visinskoj struji premešta se ka Bačkoj i Sremu i prvi intenzivniji grmlјavinski procesi očekuju se u narednih sat vremena.

Ranije danas RHMZ je upozorio na nevreme u Srbiji:

- Večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 °S.

Izdato je upozorenje i za Beograd.

- Večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.​

Bonus video