STIŽE OSVEŽENJE! RHMZ najavio nagli PAD TEMPERATURE, evo kada stiže


IZVOR: Republika/M. L. - 11.07.2024 | 12:19


Rashlađenje dolazi najpre na severu, a zatim i u ostale krajeve Srbije.

Foto: Shutterstock
STIŽE OSVEŽENJE! RHMZ najavio nagli PAD TEMPERATURE, evo kada stiže

Prema najnovijoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), druga dekada jula donosi nastavak jakog toplotnog talasa širom Srbije. Maksimalne temperature se očekuju u rasponu od 35 do čak 40 °C, praćene tropskim noćima u urbanim sredinama. Ovo predviđanje važi do 17. jula na severu zemlje, dok se od 20. jula očekuje manji pad temperature za oko 5 °C, najpre na severu, a zatim i u ostalim krajevima.

Sutrašnji dan će biti obeležen sunčanim vremenom i veoma visokim temperaturama. Vetar će duvati slabije do umereno, uglavnom iz jugoistočnog pravca. Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 26 °C, dok se će se maksimalne temperature širom Srbije kretati između 35 do 40 °C. U Beogradu će takođe biti sunčano i veoma toplo, uz najvišu temperaturu od oko 38 °C i slab do umeren jugoistočni vetar.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, narednih sedam dana očekuje nas pretežno sunčano vreme i visoke dnevne temperature u većini mesta, koje će se kretati između 35 i 40 °C. Tropske noći u urbanim sredinama takođe će biti prisutne. Postoji mogućnost lokalnog razvoja oblačnosti, s izolovanim pljuskovima i grmljavinom koji su retki, a očekuju se u nedelju (14. 07) i zatim od srede (17. 07). U severnim krajevima zemlje takođe se očekuje manji pad temperature za oko 5 °C.

BONUS VIDEO: