STRAŠNI VREMENSKI ROLERKOSTER SE NASTAVLJA! Opasno nevreme protutnjilo Srbijom, danas opet preko 40 stepeni, a EVO KADA STIŽU NOVE OLUJE


IZVOR: Republika/M. L. - 15.08.2024 | 05:57


Lucifer hara Srbijom, ali uskoro stiže novi hladni front koji sa sobom donosi obilne padavine

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org
STRAŠNI VREMENSKI ROLERKOSTER SE NASTAVLJA! Opasno nevreme protutnjilo Srbijom, danas opet preko 40 stepeni, a EVO KADA STIŽU NOVE OLUJE

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne povremeno uz malu i umerenu oblačnost, a tek ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom

Vetar uglavnom slab do umeren promenljiv, samo još ujutro i pre podne u košavskom području umeren, a na jugu Banata povremeno i jak jugoistočni. Najniža temperatura biće od 17 do 26, najviša od 37 do 41 stepen.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne povremeno uz malu i umerenu oblačnost. Najniža temperatura biće od 21 do 26 , najviša oko 39 stepeni.

Juče nevreme protutnjilo Srbijom


Olujno nevreme praćeno kišom i ledom zahvatilo je sinoć Zvornik, nanevši štetu na poljoprivrednim imanjima, dok je sa stambenih objekata nosilo crep, rušilo drveće i granje koje je padalo po automobilima.

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Nevreme u Srbiji

Predstavnik Službe Civilne zaštite grada Zvornik Dejan Galić rekao je Srni da je, između ostalog, u Čelopeku nevreme potpuno uništilo kukuruz zasejan na poljoprivednoj parceli.

On je dodao da je jak vetar u blizini Gradske uprave oborio stablo, koje je potpuno uništilo automobil parkiran ispod njega.

"Pričinjena je šteta na više automobila u gradu na koje su padale grane", rekao je Galić i dodao da ljudi već prijavljuju štete koje im je nevreme učinilo.
 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do  22. avgusta, do kraja sedmice biće pretežno sunčano i veoma toplo uz umeren razvoj dnevne oblačnosti, koji će u petak i subotu usloviti retke i izolovane kratkotrajne pljuskove praćene grmljavinom, a u nedelju bi pljuskovi s grmljavinom bili nesto češći

Maksimalna temperatura u većini mesta od 35 do 41 stepen. Zatim promenljivo oblačno i svežije, a kiša i pljuskovi s grmljavinom se mestimicno očekuju još početkom sledeće sedmice.

BONUS VIDEO: