POZNATO KAKVO ĆE VREME BITI ZA VIKEND! Pripremite duge rukave!


IZVOR: Republika/ T. J. - 06.09.2024 | 11:37


Ovo će značiti prekretnicu u vremenskim prilikama.

Foto: Shutterstock, Freesvg.org
POZNATO KAKVO ĆE VREME BITI ZA VIKEND! Pripremite duge rukave!

Beograd će tokom vikenda doživeti pravo letnje vreme, sa očekivanim temperaturama koje neće dosegnuti ekstremne visine kao prethodnih dana, kada je živa u termometru dostizala čak i 37°C. Meteorolozi najavljuju vetrovito vreme, sa subotom koja će doneti sunčane i tople periode nakon oblačnijeg jutra. Maksimalna temperatura biće oko 30 stepeni, dok se za drugi dan vikenda najavljuje vedro i vrlo toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom koja će dostići do 32°C. Umeren do pojačan jugoistočni vetar će duvati, sa najavom fenskog efekta košave i tropskih noći, gde se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20 stepeni.

Povećanje oblačnosti u nedelju

Nedelja će započeti vedro, ali pred kraj dana i uveče očekuje se povećanje oblačnosti, najavljujući jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom i grmljavinom početkom sledeće sedmice. Ovo će značiti prekretnicu u vremenskim prilikama, pa se preporučuje da uživate u toplom vikendu i pripremite se za naglu promenu vremena koja sledi.

Bezbednost u saobraćaju i saveti za boravak na otvorenom

Sa vetrovitim vremenom i naglim promenama temperature, bitno je obratiti pažnju na bezbednost u saobraćaju, kao i na zaštitu od sunca i adekvatno hidriranje tokom boravka na otvorenom. Takođe, budite spremni na promenljive vremenske uslove i imajte na umu najavljeno zahlađenje početkom sledeće nedelje.

Ukoliko planirate aktivnosti na otvorenom, subota će biti idealna za uživanje u sunčanom vremenu, dok se nedelja može iskoristiti za pripremu za predstojeće promene.

BONUS VIDEO